✿ Paid-up Advertisement ヅ

Hot Deal Everyday! Super Saver Unlimited!
Visondata pocket WiFi
Logo KBBA

Saturday, July 31, 2010

..:: Contest Teman Sejati ::..

Salam Reader's.

Before i lelapkan mata, i ter'rajin' lak gi jalan2 blogwalking jap tadi.
sekali terjumpa contest ni daa..
so, mari kita join. hik3!

nama contest ni, contest teman @ sahabat @ kawan @ rakan dan seangkatan dengan nya.
unik nya contest nih sebab i tak pernah jumpa lagi contest pasal friendship nih.
contest ni dianjurkan oleh cik Emieysandra..
so, nak di jadikan cerita, i menggeledah folder2 yang banyak kat dalam mr. lappy nih.
terjumpa satu gambar yang i rase sesuai sangat dengan contest nih.
jap2..i nak letak banner contest nih dulu oke..
tadaaa...


oke. cun kan banner dia?
oke. as usual, terms and conditions leh pergi usha kat SINI oke.

oke. gambar cun yang dipertaruhkan untuk contest ini ialah...
^^^^^
^^^^
^^^
^^
^

owhh..
jangan ditanya kenapa, bila, dimana atau bagaimana.
sebab the only one answer is...yes!
we are so cute!
ahakz!

beliau adalah sahabat i. teman i. kawan i. rakan i.
so..she is the one that i love.
hope she will remember me as long as i remember her.
oke.
she is my best friend since last year.
we all baru je kenal actually.
but we already known about each other seems like dah lame kenal.
we alls kenal masa we alls kursus dengan Akademi Pelancongan Melaka di Jasin last year.
we alls adalah room mate.

hmm..tu saje yang i boleh story.
sebab kalau i story banyak2, nanti i nangis. sebab i really miss her.
beliau dah kerja di KL.
dan we alls dah lame sangat tak jumpa. sebab masing2 dah ada karier sendiri.
hmm.never mind. maybe one day nanti we alls akan jumpa lagi.

oke la.
i tag dua orang oke.

 eykameow 
 kak riena 

hope i menang this contest oke!
thanx dear. :)

♥NuruLchumeL prOductiOns♥
 

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

..:: busy sangat ke engkau nih? ::..

Salam Reader's..

hye u alls.
i baru je balik kerja nih.
almaklumlah, i kerja ptg. so cam biasa la, balik pun dah tengah-tengah malam.
lately ni, i begitu busy with my work la u alls.
that's why i cam dah lame sangat je tak post entry baru.
bukan lah lame mane.
tapi i tak sempat lah.
kepada sape2 yang tag award, tag contest tuh, sorry sangat-sangat. nanti i free, i buat oke.

pastu sekarang nih, i dah tak sempat nak berblogwalking macam zaman dahulu kala. nak bergurau senda dengan members facebook pun dah jarang. nak update status pun guna hand phone jew.
macam bini prime minister lak i nih. kih3..


oke.
just for ur info, esok adik i yang ieka tuh konvo esok.
beliau kan warga politeknik merlimau. tapi event beliau petang.
so, tak dapat lah i nak melibatkan diri untuk menghadiri majlis konvokesyen beliau.
nanti konvo adik i yang keyla tuh mesti i pergi. dah sah2 i nak pergi sebab kat perak. bleh jalan-jalan cuci mata sekali. hahahaa!!!! kena planning cuti awal2.. dah tu pulak konvo uitm. before konvo i pergi konvo chenta hati kat uitm shah alam, i pergi konvo keyla kat uitm seri iskandar dulu. keh3. bleh tak?

oke la.
dah banyak i ngarut2 nih.
nak tido dulu.
papai!!

♥Nurul♥

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Thursday, July 29, 2010

..:: The Most Award for Me! ::..

Salam Reader's..

oke.
entry kali ni berkisarkan tentang award yang baru i dapat dari belog budak comel nih sape lagi kalo bukan CikPutput. i bangun2 tido je terus dapat award? ahakz! ni yang wat i rase nak tido lagi nih.. hehe..

oke.
nak tengok tak award yang i dapat?
hmm..tadaaaa..

cute kan award nih?
hasil tangan sendiri nih tau.
bagus cikputput nih.

oke.
sedikit kata-kata 'the most' untuk blog kecintaan i nih.

 i akan sentiasa  blog i ni sampai hujung nafas i. sebab kerana blog ni, i dapat luah segalanya. kisah hidup i, kisah cinta i, dan segalanya-galanya yang boleh dikongsi dengan bloggers yang lain.
 i akan kemas blog ni cantik2 ikut citarasa i. sebab blog ni blog i. kalo cantik di mata i, cantik lah blog ni. but, kalo di mata u alls blog i ni selekeh, i peduli hape. this is mine oke.
 i nak jadikan blog ni "the most lovely blog among the bloggers". insyaAllah..
 blog ni ngan blog lagi satu tuh memang akan menjadi kecintaan i untuk selama-lamanya.. :)

Lastly, thanx lagi sekali untuk cikputput sebab menganugerahkan award ni untuk i.
i tag 2 orang ini oke.

 Bit Zamri
 Melissa

oke.
done!
tata!

♥The End♥
  Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Wednesday, July 28, 2010

..:: Yeay! 100 sudah! ::..

Salam Reader's..

u alls.
hari ni i happy.
mana tak nya, selalu nya unique visitor i tak sampai 100 pun. 
tapi hari ni, alhamdulillah..
cecah gak angka tuh.

ini bermakna blog i ada la gak orang nak baca kan?
*huhu. ayat sayu pilu *
hmm.
anyway, i nak bagi ulasan pulak kat gambar2 kat bawah ni.
mood: happy!

oke.
check this picture first.
see?? lastly dapat gak unique visitor ke 100. ahhhaaa..
jom tengok gambar ni pulak.
hihi..graph naik turun, naik turun. tak pernah nya nak naik je.
haha. actually, its depends on time, waktu puncak biasa nya ramai yang online. 
macam pukul 12-1 tengah hari. memang ramai bloggers online time nih.
so, amek kesempatan blogwalking blog2 they all.
nanti they all dtg la blog we alls balik kan?
oke.
third picture.
ini pie chart came from untuk minggu nih.
bagus3. orang2 dari United Kingdom, Egypt, Indonesia and Australia pun ada datang jenguk blog i.
bagusss...
oke. last picture.
buffered earning i yang seketul tuh. bila la nak beranak pinak kan?
hmm. actually, memang enjoy sebenarnya bila we alls main benda nih.
asalkan we alls tak menyusahkan mana2 pihak sudah la.

oke la.
itu saja mau update.
tata!

♥The End♥
  Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

..:: Jelajah Blog Ramadhan ::..

~Salam Reader's~

oke.
kali ni i nak wat entry pasal Jelajah Blog Ramadhan pulak.
hmm. kepada sape2 yang selalu blogwalking, mesti dah tau kan Jelajah Blog Ramadhan tuh sinonim ngan blog sapa? 
then, bagi yang tak tahu lagi, ni i nak explain nih.
oke.
JBR..ehem. i short cut sikit ehh.
JBR nih datang dari blog Ben Ashaari lahh..


sempena bulan ramadhan yang bakal menjelma tak lama lagi, mesti u alls excited kan nak berbuka?
ahakz! belum puasa lagi dah nak berbuka.
oke.
i nak bagi ucapan sikit nih..
untuk pengunjung tegar blog i yang tak berapa nak famous nih, 
i ucapkan berbanyak2 terima kasih sebab kerana u alls semua lah blog i kini dah mula di kenali sedikit demi sedikit. i tak kisah blog i tak famous macam blog Abang Ben, atau Kak Mira Abu Bakar or lebih dikenali sebagai Kak Redmummy.
yang penting, hati i telus untuk meluah dah menulis disini.
kepada u alls semua, Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan. semoga dengan kehadiran ramadhan tahun ini, dapatlah kita kumpul amal sebanyak mungkin yang tak sempat kita collect masa bulan2 lain. 
u alls jangan ponteng puasa tau! Allah nampak. jangan curik makan kat dapur waktu tengah hari cam kucing. nakal. jangan buat2 terminum air paip masa mandi. hah. yang paling penting, untuk kaum hawa ye. dah tau u alls tuh tak boleh puasa, jangan lah makan tengah2 siang hari pastu leh tayang2 kat adik2 u alls yang baru nak start balajar puasa tuh. kang macam2 budak2 tuh tanya. i dah ada experience. sebab tu la i share kat sini. hik3. alamak, ucapan panjang melampau pulak dah.
oke. now jom usha sikit hidangan apa yang rasa cam best ari ni wat tatapan sahaja ye.

Photobucket

sumber gambar adalah dari blog ummizaihadi ye..
nampak sedap. yang menarik nya resepi ni adalah hadir daripada namanya sendiri. ini bagi pendapat i lah kan. tal tahu la bagi pihak u alls. i tertarik dengan nama resepi ni.. Roti Kasih Mesra..
tah apa yang kasih, and yang mesra tuh, hanya empunya blog saje yang tahu.
nak try? klik SINI oke untuk dapat kan resepi Roti Kasih Mesra ni.

oke.
untuk souvenir kepada guests yang hadir plak insyaallah i akan bagi buku "CELEBRITY SLIMMING SECRET" from Poppy Blogshop ni kot.
 i tak mao la bagi shawl ke, handbag ke, make up ke, necklace or earing ke.
sebab tak semua pengunjung blog i nih gegirl kan?
so fair la.
ehehehe..tak menahan kan tajuk buku tuh?hihihi..


oke.
kalo nak beli barang lain, u alls bleh klik banner poppy kat bawah ni ye.




Poppy Preloved

i bagi buku tuh biar kurang sikit rasa lapar u alls tuh bulan2 puasa. haha.
jahat tak i?

oke la u alls.
selamat menjalani ibadah puasa dengan penuh ketaqwaan ye.
lastly, pesan i.
Jangan ponteng puasa. dosa!!!

♥The End♥
  Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

..:: Wah! I menang? ::..

Salam Reader's.

wah. sungguh i tak sangka.
i contestant bertuah itu.
wakaka!

padahal. masuk contest ni memang senang gila kacang.
i tak bajet pun leh menang.
itu di namakan rezeki.
tuah ayam nampak di kaki, tuah badan i yang chumel ni mane la nak tau.
hak3!!

oke.
actually, i sesaja je men'join'kan diri dalam contest yang hot couple nih wat. 
sape lagi kalo bukan si Sepet ngan si Qery.
si Sepet tuh member sekolah rendah i.
so, memang i kenal sangat la ngan si budak itu.
sebab we alls selalu gi sekolah, balik sekolah agama sama2.
sebab umah beliau dekat je ngan sekolah.

ehh.
apehal i melalut sampai ke zaman kanak-kanak nih?
oke2. back to actual story oke.

they all buat contest sekejap gila tau.
pas tu bukan main senang lagi.
tak payah susah2 bikin entry2 bagai.
just drop by u alls punya komen je.
pastu, abis sudah.

i join kat dua2 blog they'all ni.
but yang i menang kat blog si Qery.
i pemberi komen yang ke 11.
ahahah..suka gile!
jom usha jap.


u alls tengok la. i just bagi komen camtu je.
hah. yang kat bawah ni komen yang i bagi kat Sepet.
u alls nak tahu tak, winner blog sepet nih, sipi je nak kena kat i.
org yang komen before my komen.
kalo tak, i sapu dua2 hadiah. melampau kan?
hahah.


tuh.
pemenang nya lala reika tuh.
kalo dia tak add lagi satu comment, mesti i dah menang dah.
hahah.


oke la. i dah email address i kat Qery. tunggu hadiah sampai je.
thanx Qery sebab buat pilihan bijak memilih i sebagai the winner.
ahakz! suka!
tata!

♥The End♥ 
  Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

..:: Entry khas untuk Ayie ::..

~Salam Reader's..~

oke. sabar3..
jangan tanya apa2 dulu.
haduih..
jangan la wat kontroversi dulu.
i tak bikin skandal dengan mana2 lelaki lain oke. sebab i dah ada chenta hati.. hak3!
jenuh i nak meng'ekspelen' kang nih.

oke u alls.
entry ni i memang buat untuk ayie.
oke. kepada semua ayie-ayie di luar sana.
hahah.
entry ni i buat bukan untuk u alls ye.
tapi i buat entry ni untuk pemilik BLOG A-Y-I-E..
nahh.. tatap gambar ni sat na..


Yes. i buat entry ni memang untuk Ayie.
and untuk melayak kan blog i untuk masuk dalam bloglist blogger tegar ni.
hehe.

i pun nak ramai kawan. sebab tu salah satu faktor i bikin ini blog.
sebab tu i kena make sure yang blog i ter'list' dalam bloglist blogger2 besh!

oke.
untuk menjawab pertanyaan Encik Ayie ye.
soalan pertama nya berbunyi begini.
Mengapa ayie perlu letak blog ni dalam bloglist ayie?
yeah..soalan pertama sudah pun i jawab di atas.

oke.
soalan kedua.
Sepanjang i berblogging, bagaimanakah i mendapatkan idea untuk menulis entry di dalam blog?

wohoho..oke. blog i nih personal blog. so, i menulis based on my experience. kalo happy i time tuh, ceria lah blog i. if i sedih time tuh, so, entry2 pun moddy2 lah.. then i ada juga share tutorial then selitkan sedikit isu semasa dunia sekarang nih dalam blog i. untuk blogger2 lain baca sebagai pengajaran. kan sharing is caring. betul tak ayie?

lastly.
soalan ketiga.
Banyak-banyak blogger, blogger famous mana yang i minat?

hik3.
killer question.
oke.
actually, i amat mengagumi ini dua blogger best.


they all memang besh.
penyampaian bersahaja. but mengandungi makna and ilmu yang amat berguna.

oke la u alls.
itu sahaja.
untuk Abang Ayie, hope u will accepting my blog oke.
tata!

♥The End♥
  Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

..:: Contest Lucky Draw by Shasha ::..

Salam Reader's.

i memang tau. balik2 keje, on Mr. Lappy.
Check blog. ada tag. i kena join contest.
so, i pun dengan tanpa lengah2, terus join.
wah. bagus Nurul nih. hehe.

oke.
contest ni di tag oleh Kakak Bunga i nih.
beliau ni suka bagi i kejutan pagi tau.
heheh.

so, untuk tidak menghampakan beliau, i pun nak join la contest lucky draw nih.
erm. owner contest ni Cik Shasha.
jom usha banner beliau sat.


wow! duit!
nak join, pi usha terms and conditions dulu kat SINI.

oke.
now, i nak tag sape yek untuk join contest nih??
ahhhaa...
this two lucky couple!


oke.
itu saja.
done.
hope i boleh menang.
tata!

♥The End♥
  Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Tuesday, July 27, 2010

..:: Buka Puasa Makan Cedap ::..

Salam Reader's..

hmm. finally, i dapat jugak habiskan puasa untuk hari ni.
Syukur, Alhamdulillah.
Lepas solat, terus jenguk blog. before i pegi keje.
nak jugak la post entry dulu.

hmm.
hari ni i makan buka puasa sedap tau.
berbanding semalam, i just makan nasi kosong, telur goreng ngan nugget je.
today, i makan ubi rebus.
perghhh.
favourite i tuh!
cuba tengok nih..


haduih..i memang suka tau!
tambah-tambah pulak makan dengan ketam masak sambal.
meleleh air liur makan tuh.
kalo ketam tu kecik tahan lagi, ni ketam gadang-gadang tau u alls.
perghh..
mahu nya tak lama i makan tadi. hik3.
usha jap.


cik ayu i memang superb. memang beliau pandai masak.
pasni boleh la i buli my chenta hati suh dia masak untuk i pulak.
i tak reti masak. malas sebenarnya. hehe.

oke la u alls.
i dah ngantuk balik nih.
nk tido jap before gi keje.
tata!

♥The End♥
  Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

..:: Best nye Update Facebook guna Handphone je ::..

Salam Reader's..

Actually, i baru je register Facebook Mobile.
senang gila oke u alls.
bayar seminggu RM 1.00 je.
u alls update la berapa banyak u alls nak update.
pastu kalo ada comment ke, u alls leh reply on the spot.
best kan?


oke.
nak wat gak cam i?
pegi je SINI pastu register la cam biasa.
make sure u alls ada handphone. tak kesah la handphone apa.
murah ke mahal ke nokia ke cokia ke.
tetap leh guna.
asalkan handphone tuh leh taip message sudah.

Oke. selamat mencuba ye!
tata!
:)

♥The End♥
  Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

..:: Salam Nisfu Sya'aban ::..

Salam Reader's..

hmm.
baru balik kerja. terasa penat badan nih.
tp gagah lagi nak menaip entry.
hari ni i puasa lagi.
al-maklumlah. nisfu sya'aban.
kalo tk grab, rugi besar.
setahun sekali je kowt.
hmm.

since i dah kerja malam ni, memang hari2 rasa tak cukup tido.
tapi tkpe. kerja malam best sebenarnya.
tk de sape nak kaco we alls buat kerja. 
guest pun tkde.
ada pun seketul dua je.
itu pun masa awal2 before kul 2 pagi.
pastu..
silent.
sunyi je.
kalo ada bunyi pun, tuh maybe bunyi my cell phone dok play songs. 
playlist i tuh tak habis2 lagu nya.
tak terdengar pun.hak3..

u alls nak tengok tak gambar2 yang i snap bila i 'kekurangan' kerja di waktu tengah malam?
entry ni banyak gambar tau. jangan buhsan plaks yer..
ahhaaa...zzzaassss...layannn..

    

hik3..i like..muka cam hape tah.tp still chumel kan?ahakz! bajet ayu gitu. memang ayu pun,ahakz!
Anyway, i nak say thanx to Wan Hazel sebab dah wat kan watermark chantek sangat. so cute. kalau dapat yang mostly color pink lagi i like! ahakz! tp yang ni pun dah cukup chumel dah.. hehe.


So, lepas ni semua pic i, i akan letak watermark chumel nih. thanx wan!
:))
tata!

♥The End♥
  Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

✿ Link for Blogwalking View ヅ

Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2016 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™