✿ Paid-up Advertisement ヅ

Hot Deal Everyday! Super Saver Unlimited!
Logo KBBA Visondata pocket WiFi
Logo KBBA

Sunday, October 31, 2010

Funny Grandmother

Salam Reader's!!~

hye u alls. 
jom tengok video lagi.
yang ni kelakar habis!



wakaka!
budush kan?
oke. tata u alls!
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Grandma vs Mercedes

Salam Reader's!!~

hye u alls.
jom tengok video ni.
hehe.. :) 
kelakar beb! haha..


oke. kesimpulannya, jangan kurang ajar dengan orang tua. haha! :)
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Looser!

Salam Reader's!!~

hye u alls. oke. entri i kali ni adalah takde kena mengena langsung dengan looser. saja nak letak tajuk tu sebab i dah tak tau nak letak tajuk apa. boleh ke macam tu? wakaka! whatever. 

ohh. lupa lak. i update ni secara pantas tau u alls. sebab i dah nak pergi kerja. malam ni i balik, i update la banyak-banyak. entri-entri yang bakal di publish selepas dari entri ini adalah schedule entri. i ni kan seorang yang suka buat-buat busy. hahaha.

oke. dah 31st October 2010 kan hari ni? bermakna, hari ni adalah hari terakhir pencarian pemenang untuk terasa-nak-bagi-giveaway. oke. kalau u alls. nak benda tu, boleh join lagi. takde masalah. maybe kalau i terbaik hati, hadiah akan ditambah. kalau tak nak join, just bagi support pun i anggap peserta jugak. hmm. bagus kan i? wahhhhahahaha..

*sementara stok masih ada*

oke tata u alls!
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Saturday, October 30, 2010

iPhone 4 vs Sony Er

Salam Reader's!!~

hye u alls.
i tengah berangan ni.
bila lah i nak dapat guna handphone canggih kan?
bila pulak i dapat guna gadget yang best-best kan? hurmm..~

tengok ni.



vs



humm!~
whatever lah.



tapi i masih sayang pada yang ini.
love u sayang!
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Engkau + Aku = Kita

Salam Reader's!!~

hye u alls.
i sedang angau.
ni semua gara-gara menyakit mabuk cinta lah!

hah! kelakar lah!
siap mabuk cinta macam lah baru bercinta dua tiga hari lepas.
takpe. yang penting, kasih kami kekal setiap masa.
doakan kami ye?
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Ahhh! sakit nya! tapi sedap!

Salam Reader's!!~

hye u alls.
apa kebenda tajuk kat atas tu?
hah..whatever! yang penting, i sedang sakit.

..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..

menanggung rindu yang amat sarat.
macam mana i nak elakkan dari perasaan ini sedangkan perasaan itu memang sentiasa ada bersama i? i sedang rindukan seseorang.

T__T

..
..
..
..
..
..
..
..
..

~hmm. CINTA itu memang menyakitkan, tapi sedap!~
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Baby Face Contest Winner - Funny Baby Photo

Salam Reader's!!~

hye u alls.
tadi i usha lah you tube.
saja nak tengok video yang funny-funny.
tiba-tiba i ter'stop' kat satu video ni.
jom, check it out!



cute kan? hiks!~
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Ayat-Ayat Cinta

Salam Reader's!!~

hye u alls. since i dah penat ni, i taip je entry ringkas oke.
oke. i pilih lagu ini untuk ke final. hope u alls dapat support i. 
final apa? oke. siapa yang tak tahu, sila baca entry HERE dulu sebelum baca yang seterusnya.

AYAT-AYAT CINTA

Desir pasir di padang tandus
Segersang pemikiran hati
Terkisah ku di antara cinta yang rumit

Bila keyakinanku datang
Kasih bukan sekadar cinta
Pengorbanan cinta yang agung
Ku pertaruhkan

reff:
Maafkan bila ku tak sempurna
Cinta ini tak mungkin ku cegah
Ayat-ayat cinta bercerita
Cintaku padamu
Bila bahagia mulai menyentuh
Seakan ku bisa hidup lebih lama
Namun harus ku tinggalkan cinta
Ketika ku bersujud

Bila keyakinanku datang
Kasih bukan sekedar cinta
Pengorbanan cinta yang agung
Ku pertaruhkan

repeat reff
Ketika ku bersujud


for your info, lagu ni i pilih sebab lagu ni i dah hafal.
masa malam-yang-indah-itu pun i bring up this songs without any lyrics in my hands.
u alls doakan i dapat jadi winner-of-that-night ye!
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Friday, October 29, 2010

I Love To Be With You!

Salam Reader's!!~

hye u alls. i sedang rindu beliau.
kanan i nampak beliau. kiri i nampak beliau.
atas i nak nampak beliau. bawah je i tak nampak beliau. hiks!

mana lag tempat yang i boleh pergi tapi tak nampak beliau?
i rasa takde kot. sebab beliau ada dalam diri i. beliau chenta hati i.
beliau adalah segalanya.

Encik Beliau, sila lah balik jumpa i yang sedang tenat demam rindu ni!~
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Make Love With Me

Salam Reader's!!~

hye u alls. gempak tak tajuk entry ni? 
 u alls ingat, apa?

ehh. u alls tau tak, i baru tau perkataan ni 3 bulan yang lepas. tapi tak tahu cara penggunaan ayat ni. pandai betul i kan? wah. eleh, u alls macam lah tau apa kebenda "make love" tu? haha..

kalau pandai, cepat la bagitahu i, "make love" tu apa?
haha. terkedu nak jawab! :)
padan muka!
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Reminder! Pertandingan Selami Hati Nurul. 2 days to go!

Salam Reader's!!~

hye u alls. 
nampak nya contest kedua i ni kurang mendapat sambutan.
even tempoh yang i bagi tu agak lama.
oke takpe.
u alls tak nak join pun takpe.
senang sikit i nak buat pemilihan. haha. hajat di hati nak tambah hadiah. 
tapi tengok kepada senarai participants, so disappointed lah.

oke. kepada sesiapa yang belum join tapi rasa macam nak join, u alls ada masa lagi 2 hari sebelum tarikh tutup. kalau nak join, klik PERTANDINGAN SELAMI HATI NURUL oke.

penyertaan u alls adalah amat dialu-alukan.
sekian terima kasih :)
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Thursday, October 28, 2010

Cara Penggunaan Foot Detox

Salam Reader's!!~

hye u alls. kan hari tu i ada post pasal foot detox kan?
haaa..actually i dah beli pun benda tu. masa i pegi ronda-ronda nak carik rumah sewa hari tu, i jumpa dengan dealer yang jual foot detox ni. i beli 2 paket. 1 paket 10 keping. so, i beli 20 keping lah kan? siap dapat free 10 keping lagi pulak tu. wow! i suka dapat free! hehe. lepas ni boleh beli dengan beliau lagi kan?


oke. hari tu i ada post pasal khasiat penggunaan foot detox ni. then today, i nak explain cara-cara penggunaan nya. cara nya tak susah. senang sangat! oke. u alls follow instructions kat bawah ni oke. :)

first of all, u alls kena ambil bungkusan herba. ambil dua. sebab kaki kita kan dua.


oke. lepas tu ambil pelekat nya. ambil dua jugak ye.


oke. lepas tu, buka bahagian yang bergam tu. sebab kita nak tampal herba.


oke. lepas tu kita tampalkan herba di atas pelekat tadi oke.


then, tampal kan la atas tapak kaki. make sure menegak macam ni.


oke. u alls pakai tu then terus tidur tau. pakai dalam 8 jam, lepas tu buka. dan tengok kesannya. memang best lepas bangun tidur.

oke u alls. selamat mencuba!!~
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

kepala serabut, otak pun kalut

Salam Reader's!!~

hye u alls. i penat hari ni. sungguh takde mood dan takde idea nak buat apa-apa. sorry banyak-banyak ye u alls. sebab i tak blogwalking malam ni. terasa kepenatan yang amat sangat. sekarang kepala i dah pening-pening lalat. fikir pasal rumah sewa yang tak jumpa-jumpa lagi. macam-macam yang i sedang fikirkan.

tadi i kerja morning shift. i datang kerja dengan perasaan yang sungguh blur. i takde perasaan langsung. dah la tadi busy dengan karenah guest yang tah apa-apa. yang paling membosankan adalah bila group government nak check out. bukan main lambat lagi. yang lelaki oke lagi. kira cepat la jugak. yang problem nya yang perempuan. nak mintak late check out lah. nak pergi solat dulu lah. padahal surau ada je. bukan takde. huh. memang tension. sabar jela i kat depan kaunter tu. buat muka konon-konon manis. padahal tawar semacam.

dah tu, bila time i nak balik, boss tahan i. dia tak bagi security bagi punch card i. grr..geramnya boss i ni! beliau suruh i join practice persembahan untuk annual dinner. Allah. penat nya i ni dengan hidung dah mula berair, kepala dah pusing, ikut kan jela. 

oke. i naik lah level 1 tempat they alls practice. huih. sabar jela hati. i ingatkan they alls just buat lakonan je. tiba-tiba kena menari sekali. aduiishhh. i mana lah tau dancing! sabar jela. i pun ikutlah they alls semua belajar. step nya senang. tapi i betul-betul kaku. i memang tak reti menari. really! 

oke. last-last, i kena balik pukul 7 malam. kaki i dah lenguh-lenguh. tumit dah mula rasa sakit. u alls bayangkan lah, dah berapa lama i tak aktif terkinja-kinja macam tu. tiba-tiba hari ni i kena dancing. sabar jela.

masa nak balik tadi, saja jelah tengok notice board. tiba-tiba i terbaca senarai finalis Legacy Idol. wah. nama i tersenarai. haduih. ni yang pening lagi ni. nak bawak lagu apa pulak? aduih..bertimpa-timpa masalah.

u alls. tolong lah i. i dah nak pengsan ni. nasib baik i gagah lagi menaip entry ni. perasaan i sekarang ni bercampur baur. happy ada, sedih ada, tension ada, moody ada, semua ada lah. frust nya!

"Kenapa lah semuanya tak smooth macam biasa??"
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Dilema Mencari Rumah Sewa

Salam Reader's!!~

hye u alls. semalam i kan pergi carik rumah sewa. puas i dengan Rose merayau sekeliling bandar Melaka. tapi hasilnya sangat tidak berbaloi. bikin sakit jiwa aje. u alls bayang kan lah, we alls dah pusing dari pagi sampai petang. tapi hasilnya sungguh mengecewakan.

i pergi carik rumah dekat kawasan sekitar Taman Kota Laksamana. sebab tempat tu kira tak jauh lah dari tempat kerja i dan rose. puas we alls pusing taman tu. sampai dah nak naik hafal semua bentuk rumah kat situ. penat nya!!! tuhan saja lah yang tahu. 

macam-macam fenomena yang berlaku semalam. we alls memang turun bertanya jiran-jiran sekeliling. tapi jawapan yang sama yang we alls terima. "Kawasan ni dah penuh, cuba adik carik sebelah belakang sana.." "Akak tak tahu lah dik. Rumah sebelah ni tak nak bagi orang sewa. Dia nak jual je.." "Rumah sebelah ni untuk dilelong dik.."

Arghh!! frust gila dengar jawapan yang sama. tapi we alls sabar je. jalan lagi. then tiba lah dekat satu kondo. we alls stop kereta dekat kawasan parking kat situ. niat hati nak tengok-tengok la. mana tau kot-kot ada rumah kosong. tiba-tiba we alls didatangi oleh apek guard cina tua. dia tanya, nak carik siapa? so i jawab lah elok-elok. we alls nak carik rumah sewa. lagipun time tu i tengah call owner rumah Taman Kota Laksamana. Tiba-tiba apek tu suruh we alls bagi IC, siap suruh register kat pondok guard. We alls berpandangan sesama sendiri. ehh. we alls nak tanya pasal rumah sewa je kot. apehal siap mintak-mintak IC bagai. Then i cakap la we alls just nak carik rumah sewa kalau-kalau kat situ ada kan? Pastu apek tu marah-marah. Dia cakap, "takde-takde. keluar-keluar. mana ada rumah sewa kat sini. pergi-pergi!!" damn punya apek tua! sakit nya hati, tuhan saja yang tahu. kot ya pun nak suruh we alls blah, cakap lah elok-elok. ni main halau macam tu. ingat we alls ni takde hati ke? mentang-mentang i bawak kancil je. dia selamba badak je nak halau-halau macam tu. siap maki-maki. hell!

oke. dah blah dari hell tu, we alls beredar ke area Taman Kesidang. i drive sambil call tau. tengah cakap-cakap tu, i ternampak ada rumah untuk disewa. rumah teres setingkat. rumah nya biasa je. tapi tempat parking dia sangat luas. memang muat sangat lah kalau i nak parking kat situ. i kan bawak kancil aje. huhu. i terus ambil handphone. terus dail number tu. hmm. perempuan yang jawab. i tanya lah pasal rumah tu. dia cakap tengok lah. kunci rumah ada dekat rumah makcik sebelah rumah tu. i terus excited nak tengok. makcik sebelah rumah tu bawak la we alls masuk tengok. siap tunjukkan dapur, bilik air, bilik tidur..belakang rumah pun dia bawak. oke. we alls pun setuju lah. rumah tu nampaknya dah lama. tapi we alls tak kisah. kan rumah jugak. yang penting, we alls boleh berlindung di situ. oke. dah salam dengan makcik rumah sebelah tu, we alls start lah enjin kereta nak balik. tapi we alls call balik akak owner rumah tu. i cakap lah yang we alls memang confirm nak sewa rumah tu. but, i tak tahu lah malang apa we alls semalam, dia boleh pulak cakap yang dia just prefer untuk orang yang dah berkeluarga saja. sekali lagi damn! apesal dia tak bagitahu awal-awal? buang masa we alls je pegi jenguk rumah tu. pegi panggil makcik rumah sebelah, pegi tengok longkang belakang rumah dia tu. sakit nya hati! macam nak nangis tau u alls! u alls bayangkan lah perasaan i time tu. dah excited dah, tiba-tiba pulak akak tu cakap macam tu. T___T

kalau u alls kat tempat we alls macam mana? apa yang u alls akan cuba buat? carik kat internet sudah. pergi round carik rumah sudah. pergi turun tanya orang sudah. pergi call owner sana-sini sudah. tapi, apa kesudahannya??

i memang betul-betul kecewa sangat! ohh Tuhan, kuatkanlah semangat kami!~
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Wednesday, October 27, 2010

Tutorial untuk letak code box dalam blog

Salam Reader's!!~

hye u alls. tutorial ini terhasil daripada permintaan Cik Lulu Caldina.
beliau mintak tolong i ajar buat code untuk letak banner beliau dekat sidebar.
tapi untuk letak code banner tu, u alls must to learn how to make a code box.


oke. now. lesson time with cekgu Nurul. ecehhh.. :)
ni tutorial 2 in 1 tau. so kena belajar betul-betul ye.
oke.
kalau nak interpret whatever code for pictures, just go to photobucket.com
and then upload that picture or banner.
once dah upload, automatically picture or banner yang u alls upload tu akan keluar sekali dengan code. then code tu lah yang kita guna untuk apply dalam blog, oke?

now. once u alls dah ada code, u alls kena belajar cara nak buat kotak untuk letak code u alls tu.
oke. firstly, u alls go to Design >> Page Element >> Add Gadget >> HTML/Javascript

then, copy code kat bawah ni.

<textarea name="textarea" cols="20" rows="4" wrap="VIRTUAL">Code Blog U alls</textarea>
dan ini hasil nya!

oke. then u alls save la.
senang kan? oke. try and error. selamat mencuba! :)
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

30 perkara yang perempuan tak sempat nak beritahu lelaki

Salam Reader's!!~

hye u alls. 
today i nak share something yang i rasa berguna untuk u alls semua. hope dapat jadikan teladan ye.

Love Sneakers Pictures, Images and Photos
"30 perkara yang perempuan tak sempat nak beritahu lelaki"

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak
menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.

2.
 Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya, lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling
dia sayang (sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu
putus di tengah jalan).

4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki, lelaki itu akan
sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki
lain.

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya, dia akan cair seperti coklat!!

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tahu macam mana nak menerima pujian.

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati,tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diriwanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akanlakukan apa saja.

8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu
tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin
menganggap dia sorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan.

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan
tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni lansung tak berguna.

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan
respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan.

14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.

15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak
keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!!

18.
 Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya
kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pertama yang dicari
oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya,kemudian
barulah dirinya sendiri.

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang
dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!

22.
 Satu ucapan 'Hi' sahaja sudah cukup menceriakan harinya.

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.

24.
 Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.

25.
 Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa
sebarang kompromi.

26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..

27. Senjata wanita adalah airmata!!

28. Wanita suka jika sesekali orang yang disayanginya mengadakan surprise buatnya(hadiah,bunga atau sekadar kad ucapan romantis).Mereka akan rasa terharu dan merasakan bahawa dirinya dicintai setulus hati.Dengan i! ni dia tak akan ragu-ragu terhadapmu.

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka
dan baik terhadapnya.So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah...

30.
 Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu
hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.


Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Jujur

Salam Reader's!!~

hye u alls. 
i frust actually.
i suruh orang jujur dengan i, tapi i sendiri tak jujur.
so, balasan apakah yang paling setimpal untuk i?



i masih belum matang untuk menilai kaca dan permata.
ohh Tuhan! tunjukkan aku jalan yang lurus.
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Kau Bodoh Nurul!

Salam Reader's!!~

hye u alls.
i rasa macam nak pergi tepi laut.
nak jerit kuat-kuat!

..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..

benci la hidup macam ni!!~
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Tuesday, October 26, 2010

Ku Tunggu Jandamu

Salam Reader's!!~

hye u alls.
i pelik lah.
ada jugak orang yang doakan kita cepat menjanda.
budushhh!!



hey! kalau aku janda pun, aku tetap tak nak kat kau! ada faham?
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Doktor Cinta

Salam Reader's!!~

hye u alls. 
i sedang merindu!

..

..

..

..

..

..

..

..

..

..

..

..

..

E> .. <3
mana lah doktor cinta i ni??
bila beliau mahu pulang??


 really missing him!~
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

World's Coolest Intern

Salam Reader's!!~

hye u alls. oke. pagi tadi, i buka email. tengok inbox. dapat email from Nuffnang! wow! i suka email from Nuffnang. sebab they alls mesti email kan berita yang menggembirakan. 

oke. this morning, email yang menggembirakan tu berkisar tentang Be The World's Coolest Intern with Standard Chartered Bank. at first, memang i tak faham. sehinggalah masa i taip entry ni, baru la i faham sikit-sikit. actually bagus tau program ni. untuk carik job yang lebih membina masa depan. selain itu, they alls focused on social media and online engagement. huih. siapa taknak kan, kalau yang train we alls tu adalah someone yang memang terbaik dalam business? hmm. u alls tahu siapa yang train the winners? they including Qais Consulting - Strategic Social Media Activation, Edelman - on PR, JamiQ - on Social Media Analytics, Christophe Langlois from Visible Banking and Pat Law (Goodstuph) - on social influence marketing.


oke. cun kan banner contest ni? hmm. Nuffnang kalau nak bagi something, of cos kena buat assignment kan? oke. untuk assignment kali ni, they alls nak tahu, why you're cool enough untuk layak ke World's Coolest Intern ni? 

oke. i nak terang satu-satu pun nanti orang kata i riak. tapi memang contest ini suruh kita explain kenapa kita layak kan? hmm. oke. i list dekat bawah ni. jom baca!

Standard Chartered Bank is on the lookout for the ‘World’s Coolest Intern’ to join the Breezemobile banking team in Singapore. If Tweetdeck and Facebook are the first things to greet you in the morning and the last things you say good night to, you’re exactly the type of person they’re looking for!

  • Yes, I am! itu jawapan pertama i. rutin harian i adalah bersama internet. even i bekerja, tapi setiap pagi selepas bangun tidur dan setiap malam sebelum i masuk tidur, i takkan pernah missed untuk tengok facebook and my blog. hmm. tak percaya? see. 
~ kawan-kawan yang i kenal dari blogging!~

The winner for the ‘World’s Coolest Intern’ role will be required to:
  • Provide creative ideas to promote Breeze using various social media channels, and to conduct brain storming sessions with peers to source campaign ideas
  • Support the Breeze marketing manager in managing projects and executing campaigns/initiatives
  • Work with internal stakeholders and external partners to manage all social media assets and to organize outreach events, including:
    • Update and maintain the Breeze blog, including posting relevant articles and responding to posts/comments
    • Update and maintain the Twitter account
    • Update and maintain the Youtube account
    • Update and maintain the Flickr account
    • Organize/launch social media marketing/outreach activities such as bloggers’ meet, tweet-ups, etc.

hmm. i think, perkara-perkara di atas memang adalah suatu perkara wajib kan untuk seorang the winner's of World's Cool Intern? 

A social connector and strong communicator  in English

  • oke. i admit yang i kurang dalam english language. but i'm willing to learn! and i ready to improve my english language skills. that's why i working in Hospitality Industries. sebab hanya dalam bidang ini sahaja kita boleh bertemu dengan ramai orang yang berlainan bangsa, budaya, agama dan the way to speak out. 


oke. i hope i dapat join they alls training dekat Singapore tu. hiks!~ sebab training tu memang really attracted me to join! hmm.. i think, that will be my precious moment in my life. i hope!


hope my dreams come true!~
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

✿ Link for Blogwalking View ヅ


Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2017 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™