✿ Paid-up Advertisement ヅ

Hot Deal Everyday! Super Saver Unlimited!
Logo KBBA Visondata pocket WiFi
Logo KBBA

Wednesday, April 28, 2010

Besh Mood: Diploma's Convocation..

Salam readers..
For this entry, i would like to share with all of u about my precious day..tak lain x bukan, my convocation day la.. For u all info, my convocation berlangsung di Stadium Perbadanan Pasir Gudang, Johor Bahru.. best nye jumpe members lame..gelak2 sakan..makan2..ngumpat2..hahaha...so sweet.. Tuhan saje yg tahu u all..
4 hari  i amek cuti..ha..amekk..x agak2 bercuti..
Macam2 kenangan dulu2 terimbas bile jumpe balik kwn2 yg da hampir setahun x jumpe..[hehe..baru setahun..]..Kat bwh2 ni ade la pix yg i smpat snap..mls nk upload byk2..sket2 suda keyh..





with my crazy friends..


Cewah..cun gak i dlm pix ni..hehe..ngan kete kesayangan yg dah byk berjasa utk i..


with my lovely friend..mahirah..


Muke puas baru turun stage..


my diploma..ouchh..i'm feel so lucky on that day!!


cute..keh3..


With my cayang..aina..besh!!


Me on that precious day!


my mama and ayah..!


my lovely mom and dad..


yeah!! so sweet..


Thanx mama..for this succeed..


Me and my lovely friends..tasha and asma..




Besh sgt and happy gile2 when i kenang2 balik..rase cam baru semalam je i masuk politeknik Johor Bahru..Sem 1..haha..so fast.. Anyway, i mmg da dpt realize that the past is past.. But that memories we can keep it as a sweet memories until the end of our day..
~The End~ 
 
 

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Wednesday, April 21, 2010

Mode: Moody..

Salam reader's..
Agak lame gak i x update this blog.. Bz kot keje..
Actually, i rase cam nk demam laks.. huhu..
Sometimes rase cam nak kawin..huhu..tp sape la nk kawin ngn i kan..boyfriend pun lum ready nk kawin..
[bakpe la gatal sgt i neh..]..lalala..~~ i bukan ape, tp rase lonely la kat sini..xde sape2 kat sisi i skng.. dulu ade kawan, si syima @ cik kiah 2.. tp dia dah balik kg halaman dia..grik,perak.. so, skng i da alone..xde sape2..bosan siot.. That's why rase gatal nk kawin tuh menjelma..hahah...~~~

Arghh..forget it larh...
Yg penting skng mood i nk gi konvo da dirosakkan oleh mama i sendiri..elok2 i da excited nak gi konvo..terus mati mood tuh..hmm..cam nk nangis la bile kenang balik.. ^;''' ~~

Cam nk lari je..tp i xtau nk gi mane..hmm..ntah la..
Moody tol i mlm ni..even smlm baru dpt tips RM90 dr uncle Ah Boon..
Bengang la..
Cane nk wat ni.. boy i lak dok study jew..cam da lupe kat i..hmm..understand..dia study..bosan sgt!!!!
Badan da panas smcm ni..tekak da perit gile..i nk bam dulu arghh...
Tata uols...

Sincere,

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Saturday, April 17, 2010

Ku Ingin Kamu




Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Info Sihat 2

Tips kedua dr i..
actually byk artikel2 info sihat ni i get from website infosihat.gov.my..
Best lak baca..sebab i nk hidup sihat..
Kali ni plak i nk share psl bahaya nya anda2 kat luar sane yg merokok..
Please..Stop Smoking!! Even my father pun smoking, but i dah x tau lg nk tegur org tua tu mcm mane lg..
But i still want to share kpd sape2 yg syg diri sendiri..
Sila baca tips berguna di bawah ni ye..





Asap Rokok Mengancam Kanak-Kanak

Perokok pasif adalah orang yang dipaksa menyedut asap rokok basi yang datang dari perokok.  Kepekatan bahan kimia beracun yang terkandung dalam asap rokok basi adalah lebih jika dibandingkan dengan kepekatan asap disedut oleh perokok secara aktif.  Anak-anak yang didedahkan pada asap rokok basi ini mengalami risiko lebih tinggi untuk mengalami pelbagai masalah kesihatan.  Mereka cenderung untuk mengalami masalah seperti batuk, asma serta jangkitan paru-paru dan telinga. 
Berikan Anak-Anak Anda Kehidupan Yang Sihat

Mereka mungkin terpaksa mengidap penyakit yang berpanjangan disebabkan terdedah kepada asap rokok basi.  Mereka akan membesar dengan mempercayai merokok adalah satu tabiat normal.  Daya fikiran mereka mungkin menjadi lembap dan akhirnya akan hidup sengsara.  Jangan lakukan ini pada mereka.
Berhenti merokok - Kalau bukan untuk diri anda. Lakukan untuk anak-anak anda.
Asap Rokok Basi Memudaratkan Kanak-Kanak
  • Anak-anak anda begitu bernilai, mereka membawa kegembiraan dan kebahagiaan kepada anda. 
  • Mengenangkan mereka akan membawa senyuman ke bibir anda.
  • Jagalah mereka, sayangi mereka.
  • Berikan anak-anak anda permulaan yang baik dalam kehidupan.
  • Pastikan kesihatan mereka terjamin dan masa depan mereka cerah.
  • Berhentilah meracuni mereka dengan asap rokok.
Rokok Mengakibatkan Mati Pucuk
  • Rokok mengandungi berbagai-bagai bahan bahaya termasuk nikotin.
  • Kebiasaan merokok menyebabkan penggantungan dan ketagihan nikotin.
  • Nikotin menyebabkan saluran darah ke zakar menjadi sempit dan tersumbat. Dengan itu nikotin mengakibatkan mati pucuk.
  • Kualiti sperma anda akan terganggu.
  • Kemampuan menghasilkan ereksi akan berkurangan dan nafsu seks akan menjadi lemah.
Hubungan Seks Anda Akan Terganggu
  • Hubungan seks adalah penting dalam kehidupan kita.
  • Ia membantu anda menikmati perkahwinan yang indah.
  • Selamatkan diri anda dari mati pucuk
  • Jangan biarkan diri anda menjadi mangsa nikotin.
  • Bertindak bijak, jangan merokok.
Fikirkanlah Tentang Pasangan Anda
Perkahwinan adalah titik permulaan bagi hubungan indah yang suci murni.  Mati pucuk akan menyumbang kepada ketidakpuasan dan mengakibatkan keretakan rumah tangga.
Jangan pentingkan diri anda, berhenti merokok. Fikirkan tentang orang lain, fikirkan tentang pasangan anda.  
Merokok Mengakibatkan Strok
  • Bahan kimia yang dibebaskan oleh asap rokok akan menjejaskan organ-organ dalam badan.  Merokok menambahkan risiko penyakit berbahaya dan menyebabkan 10–12% dari kematian di Malaysia.  Strok (Angin Ahmar) amat berkait rapat dengan tabiat merokok.
  • Kesan nikotin yang disebabkan oleh merokok merosakkan saluran darah.
  • Dinding salur darah akan menjadi tebal dan sempit, dan dengan itu aliran darah akan menjadi sukar.
  • Strok disebabkan oleh salur darah tersumbat di dalam otak.
  • Sebahagian badan anda mungkin akan lumpuh dan anda mungkin maut.
Kurangkan Risiko Anda Mendapat Strok
  • Merokok menambahkan risiko strok (Angin Ahmar).
  • Kurangkan risiko anda dengan berhenti merokok.
  • Jangan biarkan diri anda dan keluarga anda hidup menderita.
  • Bantulah diri anda.
  • Amalkan cara hidup sihat.
  • Jangan merokok.
Berhenti Merokok
  • Jangan merokok. Masa depan yang hebat menanti anda dan keluarga anda.
  • Lakukan aktiviti sihat seperti bersukan dan berhobi.
  • Hidup akan lebih bermakna jika tidak terjerat dengan ketagihan yang membazirkan.
  • Luahkannya dengan cara positif.
  • Bergiat aktif.  Bebaskan diri anda dari belenggu ketagihan.
Rokok Mengakibatkan Serangan Sakit Jantung
Merokok sememangnya satu tabiat buruk.  Malangnya 50% dari golongan lelaki di Malaysia merokok.  Merokok merupakan faktor risiko utama bagi penyakit bahaya dan menyebabkan 10–12% kematian di Malaysia.  Serangan sakit jantung adalah berkait rapat dengan merokok.
Sayangkan Jantung Anda
  • Merokok menambahkan risiko serangan sakit jantung.
  • Kurangkan risiko anda dengan berhenti merokok.
  • Jangan biarkan asap rokok membunuh anda.
  • Jauhilah diri dari asap rokok basi.
  • Belajarlah menyayangi jantung anda.
  • Jangan merokok. 
Fakta Membimbangkan Akibat Merokok
  • 50% dari golongan lelaki di Malaysia adalah perokok.
  • Di Kuala Lumpur, nisbah antara perokok lelaki dan wanita di bawah umur 30 tahun adalah 5:1.
  • Kadar merokok dari golongan remaja dan wanita semakin meningkat.  25% dari pelajar sekolah berumur 15 tahun ke atas pernah mencuba merokok dan 70% dari kumpulan ini akan menjadi perokok apabila meninggalkan bangku sekolah.
  • 60-75% dari asap rokok akan disedut oleh orang yang tidak merokok.
  • Hanya 50% perokok akan dapat menjangkau umur 70 tahun.
  • Rakyat Malaysia membelanjakan RM1.5 bilion setiap tahun untuk membeli rokok.
Rokok Mengakibatkan Kanser Paru-Paru
Asap rokok mengeluarkan hampir  4,000 bahan kimia beracun dan 53 dari bahan kimia ini boleh mengakibatkan kanser. Merokok menambahkan risiko penyakit merbahaya seperti kanser paru-paru.  Ia merupakan kanser paling kerap  dialami golongan lelaki dan amat berkait rapat dengan tabiat merokok. Jika anda mengalaminya, peluang untuk sembuh amat kecil sekali. 
Selamatkan Diri Anda Dari Kanser Paru-Paru
  • Setiap sedutan membawa padah.
  • Kenapa harus meracuni diri?
  • Jangan biarkan asap rokok merosakkan paru-paru anda.
  • Selamatkan diri dari kanser paru-paru.
  • Bertindak bijak, jangan merokok.
Keluarga Anda dan Orang Tersayang
Keluarga dan rakan-rakan anda pasti akan merasa amat sedih sekiranya mereka tahu bahawa anda sedang menderita akibat kanser paru-paru.  Emosi insan-insan kesayangan anda akan terganggu apabila hidup anda menjadi hancur lebur di hadapan mata mereka.  Kehidupan anda akan hanya berkisar pada keperluan perubatan yang membebankan.
Berhenti merokok - Kalau bukan untuk diri anda, lakukanlah untuk anak-anak anda.
Bahan Toksik Dalam Asap Rokok
Terdapat beribu-ribu jenis bahan kimia beracun di dalam asap rokok. Di bawah hanya beberapa bahan-bahan dan di mana ia kerap dijumpai.
Bahan kimia dalam rokokSumber bahan kimia 
 Metanol Bahan Api
 Nitrobenzena Gasolin
 Karbon Monoksida Asap kereta
 Butana Cecair pemetik api
 Raksa Logam dalam jangka suhu
 Vinil Klorida Bahan utama plastik
 Toulena Pelarut industri
 Ammonia Pencuci lantai
 Arsenik Racun tikus
 Kadmium Bahan utama bateri alkali
 Stearik Bahan utama dalam lilin
 Sianida Racun berbisa
Infoline berhenti merokok
03-8883 4400
www.infosihat.gov.my atau  www.myhealth.gov.my




Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Info Sihat 1

 Today, i nk share with all of my beloved readers pasal bahaya nya gula berlebihan dlm mknn seharian kita..
As u know, makanan or minuman yg mengandungi gula berlebihan ni bakal memudaratkan diri kita sendiri..
I nak share ni bukan apa, of coz sebab my father and my mother pun dah menghidapi penyakit "diabetes" or dlm bahasa kita, "kencing manis".. So, bila kita terjebak dlm penyakit ni, for sure la byk mknn2 enak yg akan kita sekat..dah x boleh mkn..kesiann....

So, kat bwh ni ada 7 langkah bijak mengurangkan gula dlm mknn kita.. Renung-renungkan..dan selamat beramal..

1. Minumlah air kosong berbanding minuman manis seperti air berkarbonat, air sirap dan kordial.

2. Hadkan penggunaan gula, susu pekat manis, susu isian pekat manis dan krimer manis kepada 1 sudu teh sahaja untuk setiap cawan minuman.

3. Elak atau hadkan penggunaan gula dalam masakan. Sediakan kuih dan kek yang rendah kandungan gula.

4. Elakkan mengambil snek dan minuman yang bergula di antara hidangan utama dan sebelum waktu tidur.

5. Gantikan pencuci mulut  seperti kuih, kek dan bubur dengan pilihan yang lebih sihat seperti buah-buahan.

6. Baca label dan elakkan produk makanan dan minuman  di mana   gula tersenarai di bahagian awal senarai  ramuan. 

7. Pilih produk makanan dan minuman yang dilabel "rendah gula" dan "bebas gula”.

Kita boleh share semua langkah bijak ni with out our friends, and family.. Kalau x nk org yg kita syg menderita, better kita kongsi tips ini.. Tak rugi pun.. Ok..Selamat beramal..



Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Friday, April 16, 2010

here i am..

Salam readers..
selamat hari jumaat..semoga keberkatan hari ini dpt melindungi diri kita semua ok..
Hmm..today, i work at afternoon shift..harus lah hari ni bz kan..kalo x bz, mesti i keje morning shift punye la..
huhu..i boring la u all..
X sabar rase nye tunggu next week..dpt jejak bumi pasir gudang..rindu sgt kat politeknik ku!!
hihihi..jumpe lecturer2 i yg gile2 kentang..wakaka!!! rindu sgt ngan keletah  gelak tawa member yg mmg gile2..
Ok la.. i nk mandi.. then gi keje..bored!!! tata!!!mmuahh!!


Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Thursday, April 15, 2010

Today.. 15th April 2010..

Hye readers..
Happy sgt hari ni sebab i da ok  with my boy..
Keje sume lancar je ari ni.. Seems like nothing problem happen to me before..
Hahaha..so lucky today, because i dpt book 2 teksi utk guest..i hope, byk la komisyen yg i earn from uncle ah boon nnt..last week i dpt RM 50 from him..hehe..gile kentang materialistik..hehe..
Actually, i bukan happy sebab tu..tp i happy sebab almost problem yg i faced already settle..
Balik rumah pun hati senang jew..tp ade gak sebenarnye mslh2 yg terselindung.. yg xley aq cite kat cni..
Hmm..tomorrow i will working at afternoon shift..boring seyh.. but never mind.. i will handle it demi my career terchenta!!

Ok.. tu jew entry for today.. !! mmuahh!! =)


Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Wednesday, April 14, 2010

Cry Again.. ~~~

Salam readers..
U know, today, i'm crying again.. Because of him..
But i x salahkan dia dlm hal ni.. mmg i yg bersalah.. Coz byk menyakitkan hati dia.. But i think, he must know that i'm a girl.. I'm a GIRL.. Still a girl.. that have one soft heart.. I x sanggup nk luahkan nya sebab i tau, i akan kalah dengan perasaan i sendiri..

Okey, actually.. i admit yg hati i telah terluka.. TERLUKA lagi..!!
Maybe dari pandangan mata kasar, i ni tough.. i boleh berdikari sendiri.. tp sebenarnya tidak!!
I am a weak girl!! Weak!! Why must i fall into a stupid reasons?? Why??

Just now he call me...
He ask me.. "Are you ok?? Are you still angry with me??" Huh..for me..that is the one of stupid question that usually he ask me along our relationship..

Why??Why he still not realize that i am his future wife?? I need him a lot!! I need his love.. Why he still like that??

Only on this blog i can share everything.. I'm alone.. ALONE.. alone again... (T_T)


Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Frustrated!!

Just now i baru balik keje.. then i call my boyfriend.. mase i drive on the way balik umah td, dia ada msg i..
Dia ckp, "kalo dah sampai umah, msg b ye.." So i pun call la..hmm..hampanya hati i, dia ngah lepak ngan member2 dia kat luar.. Tiba2 rase bengang tu menyerbu darah i 1 badan.. [No point..] Rase x puas hati 2 tiba2 dtg.. Mane x nye, i baru balik keje, nk gak borak ngan die lame2 with a pleasant mode.. Calm.. Tp ni x, dia answer my call pun kat kedai mkn tah kat mane tah..pastu bising ngan bunyi org karaoke lg.. bengang nye!!!! Bukan selama ni i control him sampai x bg die hangout ngan his members..but, i need him a lot u know.. i really2 need him.. i'm alone at melaka.. nobody beside me now.. and i'm only have him in my life to continued my own life.. i have nothing just now.. but why he never understand me right now???? i'm so disappointed.. sakit ati..marah sgt!!! Ok, mmg selama ni dia x pernah larang i keluar ngan sape2 kat sini, tp i dpt rase dia x puas ati bile i inform him yg i keluar minum ngan member2 i pas keje.. i admit yg i ramai kwn lelaki berbanding perempuan..but he already known about that..i mmg lg senang kwn ngan lelaki berbanding perempuan.. Then skng ni, i off my handphone.. Silent!!! Biar i rilex and fikiran i tenang dulu.. i da x sanggup la nk sedih pasal lelaki.. sebab i da terlalu byk kecewa..i jd pasif.. biar la i xde sape2.. janji i x perlu lukakan hati i buat sekalian kali nya.. I'm so bored right now.. ada boyfriend pun mcm xde je.. everyday, my life is still the same.. seems like no social life.. kwn pun xde.. ade pun kwn2 tmpt keje yg kdg2 ajak minum pas keje je.. thats all..balik umah pas tu gi keje balik..alangkah boring nye.. Nape la i x dpt ape yg i cari selama ni??? kenapa b still x kenal syg?? betul la b ckp hari tu.. "NOT YET".. B mmg btul2 blum lg kenal syg.

I'm frustrated...,

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Tuesday, April 13, 2010

Mak long ku tunang lagi??!!^&*&^$

Salam readers..
Utk entri kali ni, aq nk share with u all perkara yg berlaku sekitar 2 days ago..
"Mak long ku bertunang lagi"..
Hmm..pelik bin ajaib betul la..maklong aq ni..
Umur da separuh abad pun nk tunang2 lg..kan lg elok terus kahwin je..
Tp x pe la..asalkan die bahagia..n i hope, kekal n x jd cam sblm2 ni..
By the way, kat bwh ni ade la sket2 gmbr skitar majlis tunang maklong aq tuh..yg berlangsung pada 11 April 2010 yg lepas..





Hehe..make up artist yg x bertauliah..




Tadaa..cantik gak aq make up..hehe..


Hehe..snap 1 pic dulu..keh3..


Ni hantaran pihak lelaki..cuba teka, mane bakal 'paklong' i??


Hantaran yg maklong i prepared..huhu..simple jew..


Maklong ngan bakal mak mertua nya..huhu..~~


Ni kek tunang mak long..

Simple je..but nice..ye lah..xkan da tua2 nk over plak kan??oppss..terlebey suda mulut i neh..hehe..
whatever pun, i doakan, semoga berbahagia.. I ni.. bila la plak..org2 kat kg tuh sume da ckp, "lepas ni kakak punye majlis la plak.." Tp, dlm hati aq ckp.. "lmbt lg laaa..." huhu..
Whatever...
Sekian~~




Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Saturday, April 10, 2010

♥ ♥ ♥ PERMATA YANG DICARI ♥ ♥ ♥

Hadirnya tanpa kusedari
Menggamit kasih cinta bersemi
Hadir cinta insan padaku ini
Anugerah kurniaan Ilahi

Lembut tutur bicaranya 
Menarik hatiku untuk mendekatinya
Kesopanannya memikat di hati
Mendamaikan jiwaku yang resah ini

Ya Allah
Jika dia benar untukku
Dekatkanlah hatinya dengan hatiku
Jika dia bukan milikku
Damaikanlah hatiku
Dengan ketentuan-Mu

Dialah permata yang dicari
Selama ini baru kutemui
Tapi ku tak pasti rencana Ilahi
Apakah dia kan kumiliki
Tidak sekali dinodai nafsu
Akan kubatasi dengan syariat-Mu
Jika dirinya bukan untukku
Redha hatiku dengan ketentuan-Mu

Ya Allah 
Engkaulah tempat kubergantung harapanku
Kuharap diriku sentiasa di bawah rahmat-Mu






Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Thursday, April 8, 2010

~~~OffdAy yAnG bEshhh!!~~~

Salam utk semua!!
Hye u all..
Today my offday..so dok umah jew la aq ari ni..
Sehari suntuk mengadap laptop, baru skng aq nk create my new post..
Haha..memandangkan jam lappy aq ni da menjejak jam 12.10 am..
Actually aq baru balik dinner ngan family auntie aq..sape lg kalo bukan cik ayu..
Kalo x aq mmg malas nk ikut, tp bile die ajak byk kali n tempat mamam ni aq x pnh pegi, so aq pun pegi jew la..
Best gak tempat die.. Medan Ikan Bakar MBMB Cristal Bay, Telok Mas..
Macam2 seafood ade..tp aq sempat snap 1 jew la..



Tgk la tuh..mcm2 ade..ni baru 1 part je aq snap.. yg part lain aq x berkesempatan lak nk snap di situ..

Mcm2 yg cik ayu order..smpai dah x larat lg nk menghabiskannye..
Si kecik ni pun boleh tahan byk gak die bedal..


Haha..~~yg ni plak mkn nye x seberape, khusyuk sgt mengadap favourite drink die.. Ice Bland Chocolate..


Hahah..seronok tgk diorg mkn..


Hmm...tgk la hasil nye mknn yg byk2 td..keh3..


Ni air yg aq order mlm ni... Ice Bland Strawberry.. Sedap woo.. pure gile arhhh..


Slurrrppp..sedap..kenyang sgt thiz nite..
Tgk la muke aq kekenyangan..


Selera betul aq mkn mlm ni..tp lagi selera auntie kat sebelah aq tuh..auntie bebby..die kwn cik ayu..kire lecturer politeknik merlimau gak ar..

Best sgt mlm ni..ingatkn aq cuti ari ni x gi memane..rupe2nye gi mkn besau lakk..hehe..cik ayu belanje..


Happy sgt mlm ni.. By the way, aq wish thanks kat cik ayu sebab belanje mkn mlm ni..
Lastly, aq rase cam nk titoq larh..owh..da 12.34 am rupenye..da 1/2 an hour rupenye aq berceloteh..
Nk sleep dulu la..Tata u all'zzzzzzzzzz..










Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Tuesday, April 6, 2010

tOdaY is tuEsdaY..and tOdaY is HapPy dAY!!

Today is Tuesday..
arghhh..a lot of work that i already done at my workplace just now..[so tired..]
see my face..


Hurrmmm..so sad.. :'(
Because of that, my colleague, Venniss Goh ask me to go to Jusco Bandaraya Melaka to eat "Sushi King"
Then i said, "hmm..sounds nice..but i don't have a lot of money to spend.."
She said, "never mind lah..just share with me..we pay together.."
Then I smile to her.. "Let's go after finish work today"..

Then we arrived to this place..
Tadaaaa....my favourite place are here!!!


Hehe.. I love so much this place..their food was very nice.. I love Japanese foods..
but i dislike "caviar"..huahaha...

This is my friend.. Venniss Goh..



Haha..and this is the sweetest girl in the world..keh3...!!!


So sweet!!! Hahahaha~~~~♥♥♥

Very nice all the dishes that we've order..most delicious!!mmmmmuaaaahhh!!
But it's depends to people.. for the 'sushi crazier' like me, its so lovely!!!

???
Compare it...


and this..


Walawehhh..bombastic!!

Cheers...


This moment make me smile alone..huh..crazy!!
Miss this moment..and i hope, we all will be a friend forever..






Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Monday, April 5, 2010

tOdaY..in histOrY..%^&^%^&

Hmm.. 2day, aq rase tension and too tired kat tmpt keje..
Bz nye aq..Tuhan saje yg tahu..
Dah la aq sorg yg keje pg td..luckily, ade si Edvyn, trainee from Stamford College yg tolong aq..
Kalo x, alamatnye, aq sorg jew la kat front desk tuh..
Dah la aq ni agak baru la kat situ..
Mane nk wat check out nye, nk wat group schedule, nk check key card, nk check bilik VC, pehhh...pastuh nk answering a lot of calling.. Tension!!!!!!!!!!
Ade operator pun cam xde jew..slalu sgt amek leave..
Sabo je la.. Maka, aq balik lmbt..
But now, i have released my tension... 
Because, abis jew keje, aq gi amek member aq, si Ros kat umah die..
kebetulan die offday ari ni..
kitorg gi Melaka Sentral carik tudung si Ros tuh..
Then, kitorg gi Jusco Melaka..
Maka aq pun men"shopping"kan diri aq..
Tu je dpt release kan tension aq..
Sume brg2 nk gi konvo da ready..tinggal pegi jew..
Hahaha~~~
Puas ati aq da dpt bj kurung, da dpt kasut..
Yg penting, sok aq keje pagi..
I have to wake up early in the morning..by 5 o'clock!!!
So, i wanna go bed noW!!

Tata!!muahmuahmuah!!!! 











glitter-graphics.com

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

✿ Link for Blogwalking View ヅ

Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2017 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™