✿ Paid-up Advertisement ヅ

Hot Deal Everyday! Super Saver Unlimited!
Logo KBBA Visondata pocket WiFi
Logo KBBA

Monday, February 28, 2011

Yeay! Jom makan satay!

Salam.

Tadi pukul 11 malam I balik kerja. Mula-mula diorang planning nak tengok wayang. Tapi bila check balik, hari ni mana ada movie mid night. So, bila perut dah mula berkeroncong,  kitorang pun terus gerak mencari tempat makan. Setelah berpusing-pusing kat area melaka ni, so kitorang terus try luck tengok tempat satay yang sedap I makan hari tu. tadaaa!!! 

yeay! satay idaman malaya!

yummy! nak join! =)

Sape nak try satay yang terbaik nih, jom ikut I! sila contact I untuk mem-belanja diri I. Jangan malu, jangan segan. I suka orang belanja I! hiks! 
ifq
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Sunday, February 27, 2011

Header Baru Lagi!

Salam.

Dah bosan dengan header I yang lama. So, now is the correct time to change to the new header even I sayang gila dengan header lama I tuh. comel dan cute. Itulah prinsip hidup header I. Pheewww. Tak penat pun buat header nih. Sebab header ni sangat simple dan sempoi. Korang pun boleh buat sendiri lah.


Yang ni header lama. Very kawaii dan ada tagline lagi tuh! Comel kan?

Yang ini pulak header baru. Cute, simple dan takde tagline apa-apa pun. Actually nak letak jugak tadi, tapi macam nampak semak pulak. So, hasrat dibatalkan.


Sape-sape yang rasa-rasa nak try buat header cute-cute, tapi tak reti nak buat, jangan segan jangan malu. Tanya je I. Pastu kalau tak reti jugak, meh I buat kan. Kalau I free, I tolong buat kan. Tapi ada charge sikit lah. Tak mahal. Korang semua mampu. oke. daaaa... :)
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Saturday, February 26, 2011

Resepi kegemaran saya ketika di rumah sewa !

Salam.

Ari tu kan I dah tunjuk resepi-orang-bujang seperti I kan? Kali ni, I nak tunjukkan resepi yang selalu menjadi kegemaran I ketika berada di rumah sewa. Bukan malas tau, tapi resepi ni simple. Sebab tu I suka. Jangan gelakkan I tau!


Ikan Sardin Black Pepper 
=) combinations antara ikan sardin, kentang, bawang putih dan merah, cili padi, air asam jawa, lada hitam dan kicap dan secubit garam.

Telur Dadar 
=> combinations telur, bawang merah, cili padi dan garam.


Simple kan? HAHA! takpe-takpe. Kalau korang nak resepi simple-simple, sila lah contact I. I akan berikan resepi terbaik untuk korang. hiks!
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Friday, February 25, 2011

Selamat Tinggal Kancil Biru ku ! T__T

Salam.

Mula-mula I agak payah untuk berpisah dengan Kancil Biru. Tapi bila fikir-fikir balik, I harus tinggalkan beliau untuk kebaikan diri I dan masa depan I. Memori I dengan Kancil Biru memang I takkan dapat lupakan. Sebab beliau adalah yang pertama. Tiada yang lain melainkan dia. Kenangan yang teramat indah!




Kancil Biru

Mana mungkin kenangan selama 1 tahun 3 bulan akan dapat I lenyapkan begitu sahaja. InsyaAllah, lagi 3 atau 4 bulan, pengganti Kancil Biru akan muncul. Mungkin bukan lagi warna biru. Korang teka lah warna apa?? Walaupun Kancil Biru tidak begitu cantik, dan juga bukan model keluaran terbaru, I tetap menghargai segala jasa Kancil Biru. I belai dengan penuh kasih sayang. I mandikan beliau. I servis beliau setiap 3 bulan sekali. I sayang sangat Kancil Biru. Sayang sangat-sangat!

I am fall in love with Kancil Biru.
" Even Kancil Biru sudah tiada, I tetap ingat beliau sampai bila-bila... "
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Thursday, February 24, 2011

Lirik Lagu | Kita Satu - Spider

Salam.

This is my latest favorite songs. khas untuk insan yang amat I sayang, Arief.


KITA SATU - SPIDER

Sering ku bertanyakan
Di manakah hatimu sayang
Kian lama ku simpan
Penyesalan cinta dalam diam
Sampai bila harusku pendam
Layan cinta dan perasaan
Dengan lafaz ku bisikkan

Chorus
Kita telah ditakdir bersama
Malam siang kita jadi satu
Kerana engkau adalah milikku

Pegang tanganku seeratnya
Dunia ini berputar ligat
Mengapa harus ada sesal
Andainya tersungkur tetap bersama
Sampai bila harusku pendam
Layan cinta dan perasaan
Dengan lafaz ku bisikkan

Ulang Chorus 2X
Kerana engkau adalah milikku


Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Keputusan Blogger Wanita Pilihan Saya!

Salam.

Thanks untuk semua yang ada menghantar feedback kepada I untuk Blogger Wanita Dikehendaki hari tu. Appreciated it! I akan buat short list. Blogger yang terpilih akan dipilih oleh pihak organizer pertandingan. Sebab I nak make sure korang free pada 8th MARCH 2011 bersamaan hari Selasa. Siapa-siapa yang free, boleh datang ke Putra World Trade Centre (PWTC) Kuala Lumpur untuk dipertandingkan. RM 200 menanti pemenang bertuah! Terms and conditions apply. Thanks.
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Sunday, February 20, 2011

Urgent !! | Blogger Wanita Dikehendaki

Salam.

Kategori A
  • Blogger Wanita
  • Berumur 18 - 23 tahun.
  • Masih belajar di Institusi Awam atau Swasta.
  • Mempunyai followers sekurang-kurangnya 500 followers.
  • Bergiat aktif di dalam social network.
  • Update status facebook sekurang-kurangnya sekali sehari.
  • Berkarisma tinggi.
  • Berminat untuk memperkembangkan blog.
  • Pengguna tuala wanita Kotex.
Kategori B
  • Blogger Wanita
  • Berumur 24 - 30 tahun.
  • Bekerja TETAP dalam sektor Awam atau Swasta.
  • Mempunyai followers sekurang-kurangnya 500 followers.
  • Bergiat aktif di dalam social network.
  • Update status facebook sekurang-kurangnya sekali sehari.
  • Berkarisma tinggi.
  • Berminat untuk memperkembangkan blog.
  • Pengguna tuala wanita Kotex.
Adakah anda blogger yang I cari??
Jika YA, sila contact I dengan kadar SEGERA.
Cepat! Peluang keemasan menanti anda!

RM 200 CASH untuk dimenangi!
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Thursday, February 17, 2011

Resepi Orang Bujang

Salam.

Hari ni I offday. So, seharian I duduk dekat rumah. Pagi tadi, boring-boring I pergi masuk dapur. Tengok apa-apa yang ada dekat dapur tu. Malam tadi lepas I balik kerja, I sempat pergi mini market. Dapat lah beli sosej. So, I masak apa yang ada dekat dapur tu ajela.

Tadaaaa !!!

Nasi Goreng Cina.

Telur Dadar.

Sosej Goreng Berlada.
 
Semuanya resepi yang mudah. Simple. Untuk orang bujang macam I. HAHA. Tapi I rasa mesti korang lagi rajin nak masak macam-macam kan kalau korang cuti? Whatever lah. Asalkan I kenyang. Nak resepi? Contact I oke! >.<
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Hurry up Nuffnang! DSLR, wait for me !!! ❤

Salam.

Thanks Nuffnang!

Hari ni tangan I rasa gatal sangat. Tak tahu kenapa. I check my Nuffnang account tadi. Masih tak banyak. Tapi Alhamdulillah, bertambah lagi satu buffered earning I. Thanks God! Even earning I tak sebanyak blog lain, tapi I masih mampu bersyukur sebab ada jugak income yang masuk. Next cash out, I decide nak beli DSLR. Baru gembira sikit hati I bila blogging. HAHA. Encik Bobo mesti menangis tengok entry nih. Sebab bukan I yang excited nak beli DSLR tuh. Tapi dia! 
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Blog Review | Shag Yahaya si Perempuan Macho!

Salam.

Sebelum I start balik blog review yang tergendala dek problem hari tu, I nak mohon berjuta kemaafan sebab buat korang tunggu lama-lama-lama sangat. I tak berniat nak buat benda tak senonoh tu. Cuma bila ada problem macam tu, I cepat down. Maybe I kena motivate diri I ni balik kot. 

oke dah. Sila tumpukan perhatian korang untuk review seterusnya. oke, pemilik blog yang akan I review ni sangat familiar dalam blog I. Beliau sememangnya seorang yang sangat rajin memberikan komen-komen bernas pada setiap entry I. But, maybe lately ni beliau busy kot. So, jarang dah I nampak beliau datang drop komen. Tapi takpe. Maybe beliau juga salah seorang silent readers blog buruk I ni kan? who knows? ... oke, jom usha slack sikit banner cute beliau.

banner.



preview.

Teringat masa dulu-dulu kan. Waktu tu I baru berapa bulan je blogging. Cik Shag ni dah tanya pasal satu tutorial. Tutorial apa, I dah tak ingat. I ajar beliau dekat Shoutbox je. How dramatic kan? HAHA. Masa tu blog beliau biasa-biasa je. Sekarang ni blog beliau dah cun dan sangat kemas. Kalah blog I. ( harus lah..macam lah hebat sangat blog nurul neh.. ) Oke. Jom tengok, apa review I terhadap blog Cik Shag ni ye. 


NOTHING IS TRUE, EVERYTHING IS PERMITTED !!!

  • Gaya bahasa yang sempoi dan sangat santai. Thumbs up!
  • Blog nya tidak serabut. Sedap mata memandang.
  • Jarang sangat nampak short-form dalam setiap entry beliau. Bagus!
  • Kombinasi warna yang menarik.
  • Header yang terang dan jelas. Sangat sesuai dengan isi blog yang padat dan bersahaja.

Jom ramai-ramai kita melawat blog Cik Shag. I rasa, tak rugi kawan dengan beliau, sebab beliau sporting habis dan sangat friendly. Bak kata pepatah, "Berkawan biar seribu, berkasih biar empat. Yang special hanya satu, yang lain buat spare-part !!!" HAHAHA!!! Pantun gediks nak mintak kena penampar dengan Encik Bobo nampaknya tuh! oke lah, nak kenal-kenal dengan Cik Shag? Sila klik sini oke. --->>>  http://shagcomot.blogspot.com/

Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Realiti seorang Hotelier

Salam.

Bosan gila malam ni. Baru balik melepak-lepak dekat Kampung Morten. Betul-betul depan rumah Intanurulfateha. Feeling-feeling tengok air sungai. Lepak-lepak dekat fountain cantik kat situ. Borak-borak sambil makan kacang. Syok ohh tapi still bosan.

Esok I offday. Dalam erti kata lain, I tak bekerja. Cuti. Selalu nya, orang paling tunggu-tunggu hari cuti. Tapi kali ni I tak tunggu pun. Orang lain, bila cuti mesti pergi dating dengan pakwe or makwe diorang. Tak pun spent time dengan family. Tapi tidak bagi diri I. Tak perlu I ulas dengan lebih details. Tapi I lagi senang duduk rumah, tengok tv, makan, main game, online. Tu je. Kalau ada orang ajak keluar, baru I keluar. Tapi biasa nya takde pun. Sedangkan kalau time Encik Boifren I cuti pun, I yang terpaksa terhegeh-hegeh ajak beliau. Beliau tak pernah pulak tiba-tiba ajak I keluar. I yang biasa nya ajak beliau. Then beliau terPAKSA ikut cakap I. huhuh !!!


Kehidupan I tak segembira insan lain. Tiada riang ria. Gelak tawa. Namun, I masih bersyukur sebab masih ada lagi orang yang ingin berkawan dengan I. I happy bila didampingi. I bertuah sebab dapat adik-beradik yang sporting dan sekepala dengan I. Kalau boleh, I nak angkut my siblings and my mom bawak datang Melaka. Tapi keadaan membatasi segalanya. Boifren? hmm. Tak tentu lagi dia akan jadi sebahagian dari family I. Masih belum pasti. Tapi I berharap, beliau tetap dengan I, sampai I mati. InsyaAllah. 
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Wednesday, February 16, 2011

Rahsia Bulan Kelahiran mengikut kajian 25 tahun Dr. Fadzilah Kamsah

Salam.

Sharing is caring. Hari ni I nak share rahsia bulan kelahiran mengikut kajian 25 tahun Dr. Fadzilah Kamsah. Mungkin tak semua nya betul, tapi rasa-rasa nya sama tak kajian tu dengan korang ye? Jom kita check! >.<


JANUARI 
Bercita-cita tinggi dan orangnya serius, suka mendidik dan dididik, sangat mudah melihat kelemahan orang dan suka mengkritik, rajin dan setiap yg dibuat nampak keuntungan, suka smart, kemas dan teratur bersifat sensitif , berfikiran mendalam, pandai mengambil hati org lain, pendiam kecuali telah dirangsang, agak pemalu, daya tumpuan yang sangat tinggi, mudah mendisiplinkan diri sendiri, badannya sihat tetapi mudah diserang selsema, bersikap romantik tetapi tidak pandai mempamirkannya, cukup sayang pd kanak-kanak, suka duduk rumah, setia pada segala-galanya, perlu belajar kemahiran sosial, cukup cemburu yg sangat tinggi.

FEBRUARI 
Berfikiran abstrak, sukakan benda yang reality dan abstrak inteligent, bijak dan genius, berpesonality yg mudah berubah, mudah menawan org lain, agak pendiam. Pemalu dan rendah diri, jujur dan setia pd segalanya, keras hati untuk mencapai matlamat, tidak suka dikongkong, mudah memberontak apabila dikongkong, suka kegiatan yg lasak, emosinya mudah terluka dan sgt sensitif, mudah mempamirkan marahnya, tidak suka benda yg remeh-temeh, suka berkawan tapi kurang mempamerkannya, sangat berani dan suka memberontak, bercita-cita tinggi dan suke berangan-angan dan ada harapan utk merealisasikan impiannya, pemerhatian yg tajam, suka hiburan dan sukan, suka benda yg bersifat seni, sangat romantik pada dalaman tetapi tidak pada luaran, berkecenderungan pd benda yg tahyul, amat mudah dan boleh menjadi terlalu boros, belajar untuk mempamirkan emosi.

MAC 
Berpesonaliti yg menarik dan menawan, mudah didampingi, sgt pemalu dan pemendam rasa, sgt baik secara semulajadi, jujur pemurah dan mudah simpati, sgt sensitif pd perkataan yg dituturkan dan alam persekitaran, suka pada kedamaian, sgt peka kepada orang lain, sesuai dgn kerjaya yg memberi khidmat kepada org lain, tidak cepat marah dan sangat amanah, tahu balas budi dan tahu kenang budi, pemerhatian dan penilaian yg sangat tajam, kecenderungan utk berdendam jika tidak dikawal, suka berangan-angan, suka melancong, sgt manja dan suka diberi perhatian yg sangat tinggi, kelam kabut dalam memilih pasangan, suka dgn hiasan rumahtangga, punya bakat seni dalalm bidang muzik, kecenderungan kepada benda yang istimewa dan baik, jgn terlalu moody. 

APRIL 
Sgt aktif dan dinamik, cepat bertindak buat keputusan tetapi cepat menyesal, sgt menarik dan pandai manjakan diri, punya daya mental yg sangat kuat, suka diberi perhatian, sgt diplomatik (pandai memujuk ), berkawan dan pandai menyelesaikan masalah org, sgt berani dan tiada perasaan takut, suka adventure, pengasih, penyayang, sopan santun dan pemurah, emosi cepat terusik, try control the emotion, kecenderungan bersifat dendam, agresif, kelam kabut utk membuat keputusan, kuat daya ingatan, gerak hati yg sangat kuat, pandai mendorong diri sendiri dan memotivasikan org lain, berpenyakit disekitar kepala dan dada, sgt cemburu dan terlalu cemburu. 

MEI 
Kekerasan hati & degil, kuat semangat & bermotivasi tinggi, pemikiran yg tajam, mudah marah apabila tidak dikawal, pandai menarik hati org lain & menarik perhatian, perasaan yg amat mendalam, cantik dr segi mental & fizikal, tidak perlu dimotivasikan, tetap pendirian tetapi mudah dipengaruhi oleh org lain, mudah dipujuk, bersikap sistematik (otak kiri)suka berangan, kuat daya firasat, memahami apa yg terlintas di hati org lain tanpa diberitahu, bahagian telinga & leher mudah diserang penyakit, daya khayalan yg tinggipermikiran yg tajam, pandai berdebat, fizikal yg baik, kelemahan sistem pernafasan, suka sastera,seni & muzik serta melancong, tidak berapa suka duduk dirumah, tidak boleh duduk diam, tidak punya ramai anak, rajin dan bersemangat tinggi, agak boros.

JUN 
Berfikiran jauh & berwawasan, mudah ditawan krn sikap baik, berperangai yg lemah lembut, mudah berubah sikap, perangai, idea @mood, idea yg terlalu banyak dikepala, bersikap sensitif, otaknya aktif (sentiasa berfikir), sukar melakukan sesuatu dgn segera, bersikap suka menangguh-nangguh, bersikap terlalu memilih & mahukan yg terbaik, cepat marah &cepat sejuk, suka bercakap & berdebat, suka buat lawak & bergurau, otaknya cerdas berangan-angan, mudah berkawan & pandai berkawan, org yg sangat tertib, pandai mempamerkan sikap mudah kecil hati, mudah kena selsema, suka berkemas, cepat rasa bosan, sikap terlalu memilih & cerewet, kurang mempamerkan perasaan, lambat nak sembuh apabila terluka hati, suka kepada barang yang berjenama, mudah menjadi eksekutif, kedegilan yg tidak terkawal, sesiapa yg memuji saya adalah musuh saya tetapi siapa menegur saya adalah kawan saya. 

JULAI 
Sangat seronok didamping, Banyak berahsia dan sukar dimengerti terutamanya lelaki, Agak pendiam kecuali diransang, Ada harga dan maruah diri, Tak suka menyusahkan orang lain tapi tidak marah apabila disusahkan, Mudah dipujuk dan bercakap lurus, Sangat menjaga hati orang lain, Sangat peramah, Emosi sangat mendalam tapi mudah terluka hatinya, Berjiwa sentimental, jarang berdendam, mudah memaafkan tapi sukar melupakan, tidak suka benda remeh-temeh, membimbing cara fizikal dan mental sgt peka, caring dan mengasihi serta penyayang, layanan yg serupa dgn semua orang, tinggi daya simpati, pemerhatian yg tajam, suka menilai org lain dgn pemerhatian, mudah dan rajin belajar, suka muhasabah diri, suka megenangkan peristiwa atau kawan lama, suka mendiamkan diri, suka duduk dirumah, suka tunggu kawan tapi tak cari kawan, tak agresif kecuali terpaksa, lemah dari segi kesihatan perut, mudah gemuk kalau tak kawal diet, minta disayangi, mudah terluka hati tapi lambat pulih, terlalu mengambil berat, rajin dalam membuat kerja. 

OGOS 
Suka berlawak, mudah tertawan kepadanya, sopan santun dan caring terhadap org lain, berani dan tidak tahu takut. orgnya agak tegas & bersikap kepimpinan, pandai pujuk org lain terlalu pemurah & bersikap ego, nilai harga diri yg sangat tinggi, dahagakan pujian, semangat juang yg luar biasa. cepat marah & mudah mengamuk, mudah marah apabila cakapnya dilawan. sangat cemburu, daya pemerhatian yg tajam & teliti, cepat berfikir, fikiran yg berdikari, suka memimpin & dipimpin. sifat suka berangan, berbakat dlm seni lukis,hiburan & silat. sangat sensitif tapi tidak mudah merajuk. cepat apabila ditimpa penyakit, belajar utk relax, sikap kelam kabut, romantik, pengasih, penyayang, suka mencari kawan.

SEPTEMBER 
Sangat bersopan santun & bertolak ansur, sangat cermat,teliti & teratur, suka menegur kesilapan org lain & mengkritik, pendiam tapi panda bercakap, sikap sangat cool sangat baik & mudah simpati sangat perihatin & terperinci, amanah, setia & jujur, kerja yg dilakukan sangat sempurna, sangat sensitif yg tidak diketahui, org yg banyak berfikir daya pentaakulan yg baikotak bijak & mudah belajar, suka mencari maklumat kawal diri dari terlalu mengkritik, pandai mendorong diri sendiri, mudah memahami org lain(daya firasat yg tinggi) krn banyak simpan rahsia, suka sukan,hiburan & melancong, kurang menunjukan perasaannya, terluka hatinya sangat lama disimpan, terlalu memilih pasangan, sukakan benda yg luas, bersistematik.
OKTOBER 
Suka bersembang, suka org yg sayang padanya, suka ambil jln tengah, sangat menawan & sopan santun kecantikan luar & dalam, tidak pandai berbohong & berpura-pura, mudah rasa simpati, baik, pentingkan kawan, sentiasa berkawan, hatinya mudah terusik tetapi merajuknya tak lama, cepat marah, macam pentingkan diri sendiri, tidak menolong org kecuali diminta, suka melihat dari perspektifnya sendiri, tidak suka terima pandangan org lain, emosi yg mudah terusik, suka berangan & pandai bercakap, emosi yg kelam kabut, daya firasat yg sangat kuat (terutamanya perempuan)suka melancong, bidang sastera & seni, pengasih ,penyayang & lemah lembut, romantik dlm percintaan, mudah terusik hati & cemburu, ambil berat tentang org lain, suka kegiatan luar, org yg adil, boros & mudah dipengaruhi persekitaran, mudah patah semangat.

NOVEMBER 
Banyak idea dalam perkara, sukar utk dimengertikan atau difahami sikapnya, berfikiran kehadapan, berfikiran unik dan bijak, penuh dgn idea-idea baru yg luarbiasa, pemikiran yg tajam, daya firasat yg sgt halus dan tinggi, bagus utk jadi doktor, cermat dan teliti, personality dinamik, sifat yg berahsia, pandai mencungkil dan mencari rahsia, banyak berfikir, kurang bercakap tetapi mesra, berani, pemurah, setia dan byk kesabaran, terlalu degil dan keras hati, apabila hendak. Diusahakan sehingga berjaya, taksuka marah kecuali digugat, mudah ambil berat terhadap orang lain, pandai muhasabah diri, cara berfikir lain dari org lain, otak yg sangat tajam, pandai mendorong diri sendiri, tidak hargai pujian, kekuatan semangat dan daya juang yg sgt tinggi, dan apabila hendak sesuatu cuba sampai berjaya, badan yg tough, kasih sayang dan emosi yang sangat mendalam, romantik, tidak pasti dgn hubungan kasih sayang, suka duduk dirumah, sangat rajin dan berkemampuan tinggi, amanah, jujur setia dan pandai berahsia, tidak berapa berjaya dalam mengawal emosi, bercita-cita tinggi, perangai tidak dapat diramal dan mudah berubah-ubah.

DISEMBER 
Sangat setia dan pemurah. Bersifat patriotik. Sangat aktif dalam permainan dan pergaulan. Sikap kurang sabar dan tergesa-gesa. Bercita-cita tinggi. Suka menjadi orang yang berpengaruh dlm organisasi. Seronok didampingi. Suka bercampur dgn org. Suka dipuji, diberi perhatian dan suka dibelai. Sangat jujur amanah dan bertolak ansur. Tidak pandai berpura-pura. Cepat marah. Perangai yg berubah-ubah. Tidak ego walaupun harga diri yang sangat tinggi. Benci pada kongkongan. Suka berlawak. Pandai buat lawak dan berfikiran dgn logik.

I lahir bulan Ogos. Korang pulak, bulan berapa??? =.=
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Nurul, will you marry me???

Salam. 

Entah kenapa, setiap hari I asyik fikirkan dia. Kenangan masa lalu kami. Saat-saat kami bertikam lidah, berselisih faham. Kalut je rasa nya bila sehari tu dia tak call or text I. hmm. Cinta memang difficult! Sangat subjective. Susah untuk di-explain oleh sesiapa pun. Siapa lah kita untuk menentukan segalanya?


Tapi kadang-kadang kita tak sedar yang si dia memang telah diciptakan untuk kita. Yang penting, sabar. Pasti ada jalan untuk bersama. Bak kata pepatah; bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian. Soal nya, siapa kita untuk melawan takdir-Nya?

Noted : Bila lah I nak dengar ayat "Will you marry me" itu daripada Encik Bobo??
 Sabar je lahh.... :p
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Tuesday, February 15, 2011

Salam Maulidur Rasul

Salam.


Perbanyakkan lah amal ibadah dan berselawat ke atas junjungan besar Nabi Muhammad SAW. Nescaya beruntunglah kamu pada hari Kiamat kelak.

Salam Maulidur Rasul !!!
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Monday, February 14, 2011

Hype! Happy Working All !!

Salam.

Tiga hari bercuti membuatkan I malas nak datang kerja. Tapi, atas desakan tanggungjawab dan komitmen yang tinggi, I gagahkan diri untuk melangkah. I kerja afternoon shift hari ni. Rasa macam dah tak lama je lagi I kerja dekat Avillion tu. Sebab mood I dah melayang entah kemana. 


Never mind. Sementara I boleh kerja, I kerja. Hidup perlu diteruskan.
Chaiyok!!!
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Sunday, February 13, 2011

Sejuta Cinta Marshanda

Salam.

Ada sesetengah orang, suka tengok rancangan sinetron. Macam I lah. Tapi tengok juga lah cerita apa yang disiarkan tu. Kalau ala-ala lembab tu, baik tinggalkan je cerita macam tu. Dan sekarang, sinetron Sejuta Cinta Marshanda sedang bermain di kaca televisyen. Actually I minat lagu dia je. Cerita dia I tak berapa nak ikut sangat. oke, jom layan lirik lagu ni. touching ohh!


SEJUTA CINTA - MARSHANDA

Sudah memang sudah
Perjalanan cinta berakhir sudah
Engkau pergi ‘tuk selamanya
‘tuk selamanya

Mungkin ini sudah suratan
Engkau dan diriku tak bisa bersama
Mungkin ini sudah suratan
Sudah suratan

Reff:
Jangan kau pergi untuk meninggalkan aku
Aku disini dengan sejuta cinta untukmu
Jangan kau pergi untuk melupakan aku
Aku menangis karena hidup tanpamu

Sudah memang sudah
Perjalanan cinta berakhir sudah
Engkau pergi ‘tuk selamanya
‘tuk selamanya

Back to Reff: 2x



Noted: Hero cerita ni handsome lah! *nada gatal!*
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Celcom Online Customer Service

Salam.

Dah petang. Macam tak buat apa-apa je hari ni. Tiba-tiba hari dah petang. Memang bosan hidup hari ni. Maklumlah, bukan senang nak dapat cuti hari Ahad. Sempat juga lah I tengok cerita Melodi, Nona dan Puteri Impian dekat TV3 tadi. Tu pun bosan punya pasal. Budak-budak rumah I semua balik kampung. Nak pergi dating, takde pakwe pulak kat sini. haihhhh...

oke. Just forget about semua benda yang I cite dekat atas tu. Actually I nak cerita pasal Celcom Online Customer Service. Baru kejap tadi I sign up sebab tiba-tiba tergerak nak tengok bill broadband I bulan ni. So far, sepanjang I gunakan celcom broadband, alhamdulillah. Problem yang I terima amat lah minima. Kalau dekat area bandar, celcom punya service memang tip top! Tapi, kalau bila I dah balik kampung, service nya a bit slow. Better I pergi Cyber Cafe je untuk online. 



Semudah ABC! Senang je. Dengan hanya sign up Celcom Online Customer Service ni, kita boleh check bill, boleh buat payment, boleh check account statement, boleh tengok promotion terkini dan macam-macam lagi lah. Semua nya jadi mudah. Tak payah nak dial center untuk hubungi operator. Sambil-sambil buka facebook pun kita boleh check bill statement kita.

oke, bagi yang baru merancang untuk menggunakan perkhidmatan jalur lebar, I prefer u all guna Celcom Broadband. Sebab celcom menyediakan pelbagai pakej dan promosi istimewa untuk pelanggan baru. Tak rugi pun. Tapi, tengok jugak kawasan mana yang korang tinggal. Kalau kawasan tu strong dengan Maxis, better korang guna Maxis. Kalau macam I, I dah terlebih selesa dengan celcom. HAHA. Jangan marah ye pengguna selain celcom. Korang guna broadband apa? >.<

Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Tips Popular kan Blog | Nurul Version

Salam.

Popular? Famous? ohh. Mungkin pada awal-awal penglibatan korang dalam dunia blog bukan untuk itu. Tapi bila sudah lama berlayar dalam arena blogging, tentu nya korang akan rasa begitu seronok nya korang bila first time korang cash out pendapatan korang dari agen pengiklanan yang menaja korang. Pasti nya korang akan berlumba-lumba untuk sentiasa update dalam semua perkara. 

Melihat pula bloggers yang sudah lama dalam dunia blogging ini. Lihat sahaja redmummy.com, pendapatan beliau melalui blog sahaja boleh membantu beliau untuk selesa dalam hidup. Takkan korang tak nak rasa pendapatan hasil dari usaha korang sendiri even hanya duduk di hadapan PC atau pun komputer riba. Segala nya di hujung jari anda!
Jom! I share sedikit tips untuk melariskan or popularkan blog korang supaya blog korang akan dapat earn pendapatan yang lumayan hanya dengan melibatkan diri dalam blogging.

  • Blogging dengan sihat. Jangan lah blogging semata-mata untuk melepaskan rasa marah dan tidak puas hati korang kepada seseorang itu. Akibatnya, readers akan berasa tidak selesa dan mula menjauhkan diri dari blog korang. 
  • Rajin. Korang kena rajin lah pergi ke blog-blog yang lain. Tak kisah lah kalau korang suka ke tidak. Cukup dengan tinggalkan pesan 'Hi!', pastinya owner blog tersebut akan berasa selesa dengan korang. Korang juga pasti akan mendapat kunjungan balas dari blog tersebut.
  • Join mana-mana gathering bloggers untuk berkenalan dengan bloggers lain. Pastinya tidak rugi sebab bloggers yang korang jumpa tu confirm akan melawat blog korang bila korang dah exchange url blog korang kan?
  • Join lah contest yang dianjurkan oleh bloggers lain supaya blog korang dikenali.
  • Jangan jadi silents readers je. Bila korang dah lawat blog lain, dah baca artikel blog itu, rajin-rajinkan lah diri korang untuk komen artikel tersebut.
  • Jangan sombong. Ini penting sebab kalau kita sombong, semua orang tak suka. 
  • Selalu update entri. Tapi, pastikan entri yang korang update tu berfaedah. Jangan lah entri yang tak bermoral. Kalau boleh, elakkan lah berpolitik dalam blog.
  • Fikir positif. Dengan berfikiran positif, korang boleh hasilkan idea-idea yang bernas dan bermutu tinggi.
  • Tak perlu cantik, tapi perlu cerdik. Tapi biar cerdik, asalkan jangan menipu!

oke. hope dengan tips yang I share di atas, akan membantu korang untuk menghasilkan blog yang bernutu tinggi dan POPULAR !!!
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Saturday, February 12, 2011

Ulasan Bloggers Gathering Melaka 2011

Salam.

Tak banyak yang I nak ulas. Just nak share dengan korang pasal gathering yang I joined tengah hari tadi. Thanks kepada Heidi dan Intan yang sudah berjaya menjalankan tugas korang sebagai organizers dengan jayanya.

I datang dengan Encik Bobo. Thanks a lot untuk beliau sebab sudi temankan I dari awal sampai habis gathering. Beliau sorang yang layan I dengan sepenuh hati dari awal sampai akhir. Nasib baik beliau datang. Kalau tidak, confirm I mati kutu kat sana tadi. Bukan tak best, tapi macam sedih sebab tak dapat kenal dengan semua. Maybe ramai sangat kot.

Siapa yang kenal I then follow perkembangan blog I je yang tegur-tegur I. Yang lain, tak kot. Tapi takpe. I tak kecik hati pun sebab I memang tak famous. HAHA. Then I happy dan puas sangat dapat sponsor 3 hadiah lucky draw yang comel dan cute yang berwarna pink itu. Actually memang I sponsor warna pink sebab I suka  sangat warna pink.

Tak banyak gambar yang I snap sebab takde mood + panas + muka kena sunburn + tudung tak lawa + terasa gemuk dan sebagainya. But, ada la sikit-sikit gambar yang ada dalam fon I. Itu pun sebab Encik Bobo yang snap.


Diorang ni I dah memang kenal. Ada jugak gambar kenangan dengan diorang.

Number ni takde luck. So regret sebab amek number 37 ni untuk lucky draw.

Me and Intan.

Thanks sebab memeriahkan majlis.

Tak banyak yang boleh I ulas. But, next time kalau ada gathering lagi, boleh jumpa lagi. Bagi yang realize kehadiran I tadi, thanks a lot. Credit to Emieysandra and Alya Platipus . Bagi yang still tak kenal I, hope korang akan dapat kenal pada masa akan datang. Tak minta pun diri dikenali. Tapi, purpose kita pergi gathering kan untuk berkenalan. Tak gitu? oke. chow!

Noted: hey, kenapa budak BLM tak semua pegi? sedih tak dapat jumpa semua tadi.. :'(


Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Friday, February 11, 2011

Masih adakah ruang untuk kami bersatu semula?

Salam.


Masih adakah ruang dalam hatinya untuk I??

Noted: Baru balik dari Port Dickson. Muka kena sunburn. OMG! 
=.=
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

✿ Link for Blogwalking View ヅ


Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2017 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™