✿ Paid-up Advertisement ヅ

Hot Deal Everyday! Super Saver Unlimited!
Logo KBBA Visondata pocket WiFi
Logo KBBA

Thursday, March 31, 2011

Design 1 : Housemate

Salam.

Petang. Tiba-tiba rasa rindu zaman masa study dulu-dulu. Even kami hanya mengambil masa selama 3 tahun sahaja to known each and everyone of us. Tapi macam dah lama sangat kenal diorang ni. Dengan bantuan lappy buruk I ni, I edit satu gambar yang pernah we all snap dekat depan rumah sewa kami. Rindu sangat waktu ni.

Rindu sangat kat diorang semua. Bila lah boleh jumpa lagi yek?? hmm. =.=
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Taubat Seorang Hamba

Salam.

Sedetik kita melangkah ke satu hari lagi. Semakin hari, semakin kita menghampiri MATI.
Suatu detik dimana terputusnya segala hubungan seorang itu dengan alam yang fana ini. 
Segalanya hanya sementara. 
Namun, selagi masih ada kesempatan, bertaubat lah! 
Selagi masih ada waktu.



Taubat Seorang Hamba


Hati hiba mengenangkan dosa2 yg ku lakukan,
Oh Tuhan Maha Kuasa,
Terima taubat hamba berdosa...

Ku akui kelemahan diri,
Ku insafi kekurangan ini,
Ku kesali kejahilan ini,
Terimalah 3x.....
Taubatku ini.....

Telah aku merasakan derita jiwa dan perasaan,
Kerana hilang dari jalan menuju redhaMu ya Tuhan.

Ku akui kelemahan ini,
Ku insafi kekurangan ini,
Ku kesali kejahilan ini,
Terimalah 3x...
Taubatku ini...

Di hamparan ini ku meminta moga taubatku diterima...

Ku akui kelemahan ini,
Ku insafi kekurangan ini,
Ku kesali kejahilan ini,
Terimalah 3x....
Taubatku ini...

Ku akui kelemahan ini,
Ku insafi kekurangan ini,
Ku kesali kejahilan ini,
Terimalah 3x..
Taubatku ini...
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

www.tonton.com.my

Salam.

Sekarang ni, banyak betul cerita-cerita best dekat TV3 kan? Tapi bagi orang yang bekerja macam I ni, tak berapa nak ikut sangat cerita-cerita tu. Kadang-kadang, masa tengah kerja tu boleh pulak I terfikir pasal kesudahan cerita-cerita tu. 

Macam I, I suka cerita Sejuta Cinta Marshanda. Even cerita dia macam bodo-bodo and macam nak kena penyepak free, tapi I sentiasa akan mengikuti perkembangan cerita tu. Banyak lagi cerita best macam Begitukah Cinta, Asmara, Gemilang, Isteriku Bukan Queen Control, Kemboja Putih, Marimar dan lain-lain tu pun best sangat. 

Oke. Macam I kan selalu tak sempat kan. So, I selalu lah online http://www.tonton.com.my/ . Semua cerita yang I tertinggal tu I boleh tengok balik dekat situ. Best! Korang pun boleh enjoy jugak tengok cerita yang disiarkan. Thanks TONTON!
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Friday, March 25, 2011

Morning smile with a choc!

Salam.

hey korang! rindu I tak? Alhamdulillah, I dah oke. Masalah still ada. But still under control. Hari ni hari Jumaat. Happy sangat hari ni. Tiba-tiba rasa macam nak bangun pagi-pagi. Lepas tu mandi cepat-cepat. err. pukul 9 pagi tu awal ke?? hiks! =.= Tiba-tiba Encik Bobo dah tunggu kat bawah rupanya. Instinct tuh! Baru nak goreng lempeng. Tak jadi ah! haha!

Weh. hari ni I dapat chocolate! hmm. Lama dah tak makan choc. Suddenly dapat choc pulak hari ni. Cam best! Lunch dekat Mc D sambil online. Al maklum lah, Celcom selalu barred I punya broadband even I bayar every month without failed! Cis! Takpe, bulan depan I nak tukar P1Wimax plak! hahahaha!


comel kan  choc I?? hand made by: Encik Bobo. >.<

I comel ke choc tu comel! cepat pilih! grrr..

time kasih syg! >.<


Siapa nak tempah choc, sila contact I ye. Hand made by Encik Bobo. Jangan main-main! HAHA! Siapa nak free, bleh gak. Tapi tunggu kenduri kahwin I nanti oke! HAHA! tata! =.=
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Saturday, March 19, 2011

Damn ah!

Salam.

Memang jarang korang akan jumpa entry yang I created berbaur kemarahan. Memang. Memang I tak suka nak marah-marah. Lately ni, nasib I memang worst! Buat itu ini semua tak kena. Kadang-kadang, I rasa macam diri I ni memang tak guna. I selalu dapat bad luck! Huh! Buat apa hidup kalau asyik nak dapat bad luck je? Sia-sia mama besarkan I kalau kelahiran I semata-mata menambah beban?

Latest bad luck!

  • Selalu buat kerja salah. Asyik-asyik kena bayar. Macam mana nak kaya kalau kerja, tapi still kena bayar? Tau lah I cashier, tapi takkan lah salah sikit-sikit pun takleh nak consider? Company ni pun dah kaya raya. Business melonjak-lonjak, tapi kedekut! Dah lah takde increment, bonus pun takde. Kerja lain lagi bagus la! Damn ah!


  • Family kelam kabut. Tah ar. Rasa macam nak balik kampung, angkut semua family members I bawak datang sini. Senang sikit hidup dengan family. Biar diorang semua tahu apa yang I buat kat sini. Cari rezeki atau berfoya-foya. Damn ah!


  • Ada boyfriend pun macam takde. Kehidupan dia sekarang hanya untuk study. Dia takde komitmen langsung untuk I. owh. Thats why I tahu kenapa dia tak nak kahwin cepat-cepat. Komitmen. Takpe lah. Biarlah. Jangan sampai satu hari nanti menyesal bila I dah disambar orang lain. Thanks! Damn ah!


  • I rasa macam diri I ni berpenyakit. Ada certain part of my body yang sakit. Bila I nak tidur, nak berjalan. In positive part, I rasa maybe just sebab I tak cukup rest kot. But in negative part, I rasa penyakit I makin lama makin kritikal. Sebab I sangat tak suka pergi klinik or hospital untuk check apa sebenarnya penyakit I. Bila penyakit tu makin menular, cepat sikit I mati kan? Puas lah hati semua orang. Damn ah!


  • Takde social life. I nak resign dari company tu. Biar semua orang tahu, betapa rugi nya diorang bila I takde. Damn ah!

Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Friday, March 18, 2011

Japan Reactor

Salam.

Mintak ianya dijauhkan.

Japan Reactor.

Japan City.

Water Spraying Operation.

Mungkin kah ini petanda akhir zaman?
Na'uzubillah.....
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Syukur | Malaysia bebas dari kesan radiasi

Salam.

Alhamdulillah. Syukur sangat-sangat. Khabar angin yang mengatakan Malaysia juga akan terlibat dengan kesan radiasi di Jepun hanya sekadar berita. I boleh menarik nafas lega. Sebab I yakin, negara kita masih boleh bertahan. Semua nya kuasa Allah. Syukur Ya Allah!

DR. MAXIMUS ONGKILI memberi penjelasan berhubung kesan radiasi Jepun semasa melawat Pusat Bertindak Kecemasan Radiologi Kebangsaan di Dengkil semalam.
DENGKIL - Kerajaan memberi jaminan Malaysia bebas daripada kesan pelepasan radioaktif ekoran loji kuasa nuklear Fukushima Daiichi yang terjejas di Jepun.

Jaminan itu disuarakan Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi, Datuk Seri Dr. Maximus Ongkili sebagai menjawab segala kebimbangan rakyat di negara ini.

"Orang ramai tidak perlu bimbang dan jangan mempercayai khabar angin atau SMS yang disebarkan mengenai perkara ini," katanya semasa melawat Pusat Bertindak Kecemasan Radiologi Kebangsaan di sini semalam.

Beliau berkata, berdasarkan model-model trajektori yang dihasilkan melalui mekanisme tindak balas kecemasan persekitaran yang diaktifkan oleh Pertubuhan Meteorologi Sedunia menunjukkan trajektori bahan cemar itu bergerak ke arah timur negara Jepun iaitu menghala ke Lautan Pasifik.

"Oleh kerana pelepasan radioaktif adalah rendah, tidak mungkin ia akan sampai ke negara kita," tegasnya.
Ihsan: Kosmo
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Thursday, March 17, 2011

Tak lah gedik sangat! -.-

Salam.

Korang tengok I ni gedik sangat ke?
Teruk sangat ke??

me and cida =.=

shaheera and me >.<

kami bertiga =.=

Bukan senang kitorang nak kerja dalam satu shift yang sama.
Kalau dapat gedik-gedik pun, 

HIKS!
Sekali sekala je kot!
HAHAHA!
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

JOM JOIN BLOG REVIEW SHARA BUNGA !!

Salam.

As a routine. I bila balik kerja, tak sah kalau I tak check my facebook, or my blog. Check punya check, approve sana sini, dah siap semua, I start blogwalking. Mula-mula blog-blog yang ada dalam bloglist I. Siapa-siapa yang bertuah berada dalam bloglist I, InsyaAllah I singgah. Lagi-lagi kalau blog tu update hari-hari. Haa.. tips tuh! So, pasni, korang update lah blog korang oke!

I singgah dekat blog Shara Bunga. As I said before, siapa rajin update, benefit nya memang lah banyak. Cik Shara Bunga ni buat segmen blog review jugak. Tapi, kelainannya dengan blog review lain, Cik Shara Bunga suruh kita semua yang review blog beliau. Bukan beliau review blog kita. Hmm. Idea dan cadangan yang bernas jugak kan?? Siap ada hadiah pulak tu untuk review terbaik. Actually contest lah! Wah! Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa yang tahu kan? Bukan lah I nak sangat hadiah, tapi tak salah kan, kalau kita saling support each bloggers? oke. Jom review! >.<




Korang tak suke tak apa, asalkan Shara bahagia

  • First of all. I suka blog warna PINK. Fullstop!
  • Blog yang sangat ceria. Bersahaja. Font yang digunakan juga sangat sempoi. Like! =.=
  • Shara ni tak sombong. Friendly. Easy to be friend with us!
  • Shara ni awek HamHam! (tiba-tiba!)
  • Blog ni banyak koleksi gambar. Setiap entry mesti ada gambar Shara.
  • Dalam banyak-banyak entry Shara Bunga, I paling minat entri ini! 
  • Jangan tanya kenapa, sebab blog beliau memang blog and vlog! cun seyhhh!
Blog beliau memang best. Sebab kalau tak best, for what I follow and always keep in touch with her kan? Hmm. Kalau korang nak tengok dan still belum kenal dengan Shara Bunga, sila jangan malu dan jangan segan untuk review her blog di sini ---->>> http://duniasigadisbunga.blogspot.com/

oke. untuk melengkapkan syarat-syarat penyertaan I, I sertakan 3 orang bloggers yang bakal menjadi mangsa untuk join this contest.  makbed  lynn azlina  miza yusof  . Have a good day! =.=

Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Wednesday, March 16, 2011

Nuffnang | Edisi jejak kasih bersama cash out!

Salam.

HAHA! Macam nak tergelak pun ada jugak. Mana tak nya, I ada buat wishlist masa buat entry azam baru 2011 awal tahun hari tu yang I nak cash out 1K from Nuffnang. Tiba-tiba dua hari lepas, I buat decision untuk cash out pulak? Ehh? mana pergi azam baru I? HEHE! Kumpul lain lah. (Hasut si syaitan!)

oke. Anyway, ini second cash out I. Last year, I cash out RM87.83. Masa tu bulan August. oke. Dalam masa 6 bulan selepas itu (March), I cash out RM 149.52. Kira oke lah tu kan? Maybe tak banyak. Tapi pencapaian yang membanggakan I jugak lah. I kan new blogger. 

pencapaian saya! :)

Sekarang tengah gembira nak tunggu cheque sampai. Hopefully cheque tu sampai tengah-tengah bulan. Boleh lah I topup-topup untuk buat duit down payment kereta ku! Doakan I tau! Amin! =.=
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Monday, March 14, 2011

Mentor 5 | Ayish Protege Noh Hujan

Salam.

Tadi I tengok Mentor 5. Malam ni, kumpulan A berentap. Dato' Syarifah Aini dan protege nya Shiha, Noh Hujan dan protege nya Ayish serta Afdlin Shauki dan protege nya Ratnah. 

Suara diorang memang best! Tapi dalam 3 protege tu, I suka Ayish je. Tak tahu kenapa. Maybe sebab dia protege Noh kot! Dan sekali gus, I minat Noh Hujan. HAHA! Teringat pulak I, zaman dulu kala. Encik Bobo minat gila dengan kumpulan Hujan. I tak berapa nak minat. Sampai I cakap kat dia, Hujan tu kumpulan busuk. Tiba-tiba hari ni I tengok konsert Mentor 5, I minat pulak tengok gaya sempoi Noh Hujan. HAHA! Untung Mizz Nina dapat dia! 



All the best Ayish and Noh!
Good Luck!

p/s: sorry! Lagu HUJAN sedang berkumandang! =.=
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Sunday, March 13, 2011

Gempa Bumi dan Tsunami melanda Jepun | Video Tergempar !

Salam.

Saksikan video tergempar gempa bumi dan tsunami yang melanda bumi Jepun.
Walaupun hanya sebahagian, tapi ianya meragut banyak nyawa!


Ya Allah! Hindari lah bumi Malaysia dari sebarang bencana.

Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Saturday, March 12, 2011

Please Leave Your Comment! | A.S.A.P

Salam.

Korang.
I dah renovate sikit-sikit blog I nih.
Tapi macam ada something yang kurang lah.

Please!
Tolong bagitahu I apa yang kurang.

Ada apa-apa yang comot ke, yang tak cun ke.
Bagi je komen apa-apa.
But!
Hanya komen membina sahaja yang I akan terima.
Komen yang membinasakan I akan reject.

Tolong tau! Pleaseeeee....
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Gay vs Lesbian

Salam.

Gay? Lesbian? Dua-dua I tak suka. Songsang. Tapi tak bermakna kaum begini perlu dipinggirkan. Kita masih boleh berkawan dan bergaul dengan mereka. Tapi jangan lah pula korang ikut apa yang mereka buat. Nasihati mereka. Bimbing mereka ke jalan yang lurus. Jika mereka tidak mahu, biarkan. Usai sudah tanggungjawab kita sebagai seorang Muslim. Astaghfirullah! Dilaknat Allah!

gay.

lesbian.


“Dan (Kami juga telah mengutus) Luth (kepada kaumnya). (Ingatlah ) tatkala dia berkata kepada mereka: “Mengapa kamu mengerjakan perbuatan faahisyah itu, yang belum pernah dikerjakan oleh seorang pun (di dunia ini) sebelummu?”. Sesungguhnya kamu mendatangi lelaki untuk melampiaskan nafsumu (kepada mereka), bukan kepada wanita, malah kamu ini adalah kaum yang melampaui batas. Jawab kaumnya tidak lain hanya mengatakan: “Usirlah mereka (Luth dan para pengikutnya) dari kotamu ini, sesungguhnya mereka adalah orang-orang yang berpura-pura mensucikan diri .” (QS. Al A'raaf, 7: 80-82) !
“Kaum Luth telah mendustakan rasulnya, ketika saudara mereka Luth, berkata kepada mereka, “Mengapa kamu tidak bertakwa?”. Sesungguhnya aku adalah seorang rasul kepercayaan (yang diutus) kepadamu, maka bertakwalah kepada Allah dan taatlah kepadaku. Dan aku sekali-kali tidak minta upah kepadamu atas ajakan itu; upahku tidak lain hanyalah dari Tuhan semesta alam. Mengapa kamu mendatangi jenis lelaki di antara manusia, dan kamu tinggalkan isteri-isteri yang dijadikan Tuhanmu untukmu, bahkan kamu adalah orang-orang yang melampaui batas. Mereka menjawab “Hai Luth, sesungguhnya jika kamu tidak berhenti, benar-benar kamu termasuk orang yang diusir”. Luth berkata Sesungguhnya aku sangat benci kepada perbuatanmu .”(QS. Asy-Syu’araa’ , 26: 160-168 ) !
Akhir zaman semakin hampir. Kisah-kisah yang digambarkan dalam Al-Qur'an semakin lama semakin banyak yang berlaku. Qiamat boleh tiba pada bila-bila masa sahaja. Oleh itu, bertaubat lah! Jauhi segala larangan. Lakukan segala suruhan. Nescaya, syurga jua tempat kamu! InsyaAllah.

Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Friday, March 11, 2011

Tsunami di Jepun - HOT!

Salam.

Teringat pulak kejadian 24 Disember 2004, kejadian Tsunami yang melanda negara kita, di Langkawi. Na'uzubillah! Mintak lah dijauhkan negara kita daripada bencana sedemikian rupa. Sama-sama lah kita mendoakan rakyat yang berada di sana. Kita saksikan rakaman ini. Insaflah...


Ya Allah! Minta dijauhkan dari malapetaka sedemikian rupa. Amin.
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Blog Review | Zuhanis is a supergirl !!!

Salam.

First time I datang melawat blog beliau, I sudah tertarik dengan penggunaan warna yang digunakan dalam blog ini. Warna ungu. Sangat comel. I dapati, blog beliau tiada banner. So, tiada banner yang I akan tunjukkan ye? Jom usha serba sedikit tentang blog beliau ni oke! 


Preview.

A Supergirl Will Never Give Up

  • Penggunaan warna yang sangat mempesonakan.
  • Kemas. Tiada cacat cela.
  • Yang paling best, blog ni jarang sangat guna short-form. I like!
  • Blog beliau ringan. Senang nak loading.
  • Tak jemu baca blog orang yang sporting nih! 

oke. siapa yang berminat nak berkenalan dengan Cik Zuhanis, sila lah jangan malu-malu klik sini oke! --->> http://zuhanismohamed.blogspot.com/
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Thursday, March 10, 2011

Choose your HTML Color Code

Salam.

Nak html code untuk warna-warna kegemaran korang? Sila pilih warna dan ambil code di bawah! :)






































































































































































































Kode warna yang terpilih :
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Kem Program Latihan Khidmat Negara

Salam.

Antara semua adik beradik I, belum pernah lagi sesiapa yang join Program Latihan Khidmat Negara (PLKN). Tapi minggu lepas, I telah pergi mengikut maklong I melawat anaknya di Kem PLKN Ayer Keroh. Tak sangka pulak adik saudara I tu boleh tersangkut kena pergi PLKN tahun ni. Minggu depan dia dah tamat latihan. Macam syok je.


Farra and Me.

Farra.

Mak Long and Farra.

Me and Farra.

Farra and her boy.

Ni semua kawan-kawan Farra.

Kitorang sempat lunch dekat sana. Makan Mc D aje. Yang terharu nya, I tengok dengan mata kepala I sendiri, boyfriend Farra bagi cincin kat Farra. So sweet! Siap dalam kotak baldu warna merah. Macam nak propose pulak. Best nye kalau I yang dapat tuh! Heee.. :)

Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Wednesday, March 9, 2011

Menu Brunch Hari Ini!

Salam.

Menu utama : Nugget
nugget goreng.

nugget goreng berlada.

tomyam campur-campur.

Heee. Nak resepi? 
Contact I oke! =.=
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

✿ Link for Blogwalking View ヅ


Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2017 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™