✿ Paid-up Advertisement ヅ

Hot Deal Everyday! Super Saver Unlimited!
Logo KBBA Visondata pocket WiFi
Logo KBBA

Monday, October 31, 2011

My Nuffnang Story

Salam.

Photobucket

Kalau cakap pasal Nuffnang, rasanya ada ke blogger yang tak tahu? Kalau ada yang tak tahu tuh, thats mean korang neh adalah seorang blogger yang ketinggalan jauh. Mana ada blogger yang tak letak advertisement dalam blog sekarang neh? Unless if blogger tuh saja saja tulis blog just for their own reads only. But nowadays boleh kata rata rata blogger kat luar sana dah pernah sign up akaun Nuffnang kan?  Even sekarang they all dah tak guna khidmat Nuffnang. Tapi tipu lah kan kalau asal usul traffic blog diorang tak dibantu oleh Nuffnang.

Story pasal Nuffnang neh kan, macam macam perkara pahit manis yang I dah lalui sejak bersama Nuffnang. Bila traffic blog jatuh merundum, buffered earning beratur berderet deret dalam blog, bila status glitterati I ditarik balik then terus tukar jadik ordinary. Semua tuh kenangan. Memang macam macam perkara boleh terjadi bila kita addicted dengan sesuatu benda tuh. Korang boleh baca balik entry entry lama I yang berkaitan dengan Nuffnang neh kat sini. << HERE >>

Bagi I, jadik blogger neh sangat mudah. Just sign up for free, dan korang dah jadik blogger! Tapi, komitmen yang korang nak bagi tuh yang payah. Komitmen apa? Erm, korang pikey lah sendirik. Status dalam Facebook pun kadang kadang boleh jadik tajuk entry. Kelakar kan? Tapi itulah hakikat. Sometimes, ada jugak I dengar desas desus yang artis artis neh tak suka sangat dengan blogger. Sebab blogger neh kan kena jadik kepochi. Pantang ada issue hot sikit, terus update. Padahal diorang tak tahu, semua tuh untuk pancing traffic readers jek, bukan untuk memalukan sesiapa. Tapi kalau dah memang story tuh betul, apa nak heran. Kata public figure. Mesti lah kena ada kait mengait dengan satu dua kontroversi. Barulah #retis!

Bila dapat earning berlambak lambak dari Nuffnang, I pun berkobar kobar nak terus blogging. Kawan kawan blogger I pun makin ramai. Join gathering INI, join gathering INI, makin ramai kawan kawan I. Sampai kitorang siap buat blog together-gather! Beautiful Little Monters. Tapi tak aktif sangat dah, sebab masing masing busy dengan blog masing masing. ngeee... :P

Bila Nuffnang bagi chance I tulis pasal perjalanan hidup I bersama Nuffnang neh, I memang teruja nak tulis. Mana tak nya, I kan memang suka bab-bab awards neh. I taip semua neh untuk Nuffnang Asia-Pacific Blog Awards 2011 lah. Untung untung, boleh I pergi event gilang gemilang tuh. Boleh jumpa ramai #retis-retis yang famous famous! oke fine, berangan. I dapat email dari Nuffnang tadi, tuh yang cepat cepat taip entry neh.

Hope I dapat join event tuh. Korang nak join jugak? oke, click sini http://awards.nuffnang.com/2011/win-exclusive-invites/ then taip lah entry panjang lebar macam neh. InsyaAllah, kita akan jumpa di sana. Wish me luck! >.<"
Come 16 December 2011, 500 bloggers from around the Asia-Pacific region will flock to Kuala Lumpur, Malaysia for the Nuffnang Asia-Pacific Blog Awards 2011 in Putrajaya Marriott. The Awards aims to not only honour the region's best bloggers, but also to bring together blogger communities from across Asia-Pacific. The Nuffnang Asia-Pacific Blog Awards is brought to you by Volkswagen Malaysia and Putrajaya Marriott.
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Happy Monday Blues. Ngee.. :P

Salam.

Bukan senang untuk buat buat happy bila sebenarnya kita tak happy langsung. Sedar tak sedar, dah hari Isnin. Sekejap jek masa berlalu. Entah kenapa hari ni I bangun awal, siap masakkan bekfes untuk member member I yang nak pergi kelas hari neh. Kalau selalu tuh, lepas Subuh jek terus membuta balik. Malam tadi plak dok tengok movie dengan member sampai pukul 1 lebih. Alhamdulillah, mungkin ini step pertama I untuk berubah untuk menjadi yang lebih baik.


Bab masak? Em, sebenarnya I suka masak. Tu pun kalau kat dapur tuh cukup segala bahan. Kalau takde tuh yang lemah tuh. Nak masak pun takde mood. Hari neh I offday. Esok pulak I kerja morning shift. Hope semuanya berjalan dengan lancar. 

Doakan I sentiasa akan menjadi lebih baik ye kawan kawan!
psstt! ape jenis kartun yang I lukis tuh? eeiiuww! seram pulak I tengok! 
ngee..
happy monday blues!
:'P
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Sunday, October 30, 2011

Musnah semua harapan. T___T

Salam.

Actually I baru je balik dari kampung pagi tadi. Oleh sebab tengah hari tadi hujan lebat, so I terpaksa menidurkan diri. HEHE. oke tipu. Sebab I penat sangat la. Bangun awal awal morning terus siap siap balik Melaka. WiFi rumah I pun takleh on-kan. Sebab nanti kena sambar petir. Mana boleh online. Dua hari lepas baru lepas tukar modem sebab kena sambar petir minggu lepas. ngee.. :P

For safety purposes, I terpaksa off-kan semua suis yang berkaitan dengan WiFi. Takut rosak lagi modem tuh. Kang ngamuk plak orang TM sebab kitorang asyik report jek. HAHA! 

Jumaat lepas I balik kampung. Thats why I tak online. Hajat dihati nak celebrate birthday my mom dengan birthday adik I. Tapi semua planning I hancur berkecai sebab gaji I tak keluar keluar. Dah la punya susah I nak mintak cuti. Once in the blue moon jek I boleh cuti panjang. Dah sampai time cuti, boleh plak gaji tak keluar. Sakit hati betul! Baru nak celebrate grand grand. Hurmm... :'(

Lastly, I just buat karipap jek untuk family I. Encik Bobo pun balik minggu neh. So, boleh la dia makan karipap I yang dah berdekad dia tak makan tuh. Kuikuikui!


Sebenarnya, I still dalam keadaan tertekan sebab lately neh, banyak pulak problem yang datang mengasak kepala otak I neh. Korang, doakan I semakin tabah ye mengharungi semua ini. Em, tak sabar nak tunggu bulan depan. End of November, please be nice with me. I hope, my dreams will be come true. Amin.. :')
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Wednesday, October 26, 2011

Choc paling best di alam semesta! - part 2

Salam.

Ini adalah sambungan entry pasal choc paling best. Click sini untuk preview balik entry tersebut. Kan I cakap, kawan I neh sangat rajin buat choc lah, kek lah. Sangat kreatif pulak tuh. Jauh panggang dari api lah kan kalau nak dibandingkan dengan I. Keh3! :P






See? Betul tak I cakap beliau sangat kreatif? Sangat comel comel kan?
Rasa rasanya ada tak yang nak tempah choc or cake dari beliau?
ngee... contact I ye kalau nak! :P
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Choc paling best di alam semesta! - part 1

Salam.

Hari neh, I nak introduce kat korang semua sorang member I yang sangat rajin dalam rumah sewa I neh. Nama dia Amirah. Beliau sangat rajin dan mempunyai bakat memasak yang sangat maveles! Dia lah yang ajar I buat Cookies Famous Amos yang tersedap di alam semesta tuh!

Dia neh sangat rajin. Everyday, ada jek idea dia nak masak kat rumah neh. Masak ayam kurma lah, sambal ikan bilis yang ada kacang yang kering tuh lah, rendang lah, macam macam lagi lah! Pendek kata, semua benda dia pandai masak. Tapi yang paling I kagum, dia neh pandai gila bab pastry pastry neh. Even dia tak pernah belajar pasal benda benda neh. Tapi sayang, dia neh student UiTM semester last. So, bulan 1 tahun depan dia dah takde kat sini. Sedeyh! :'(

Jom tengok hasil tangan kawan I neh. I rapat jugak dengan dia neh sebab kitorang memang satu sekolah dulu. ngee.. :')





Comel comel kan? Pandai dia buat coklat tuh! Teringin jugak nak belajar. Tapi entah bila. Tunggu lah dah terbuka pintu hati nanti. HEHE! Next part, I tunjuk pulak choc yang baru dia buat minggu lepas. Sangat cantik. Siap ada wat untuk hantaran masa member kitorang tunang hari tuh. Sangat kreatif! See u then! chiao! :')



Rindunya nak makan choc yang bobo buat! ngee.. ^,^
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Monday, October 24, 2011

Nak masuk competition tapi suara melecet, lupa lirik pulak tuh!

Salam.



Tension lah! Tadi ada semi-final untuk competition macam tahun lepas tuh. 
Tapi yang paling tension nya, suara I boleh pulak melecet. 
Dah tu siap complete dengan lupa lirik lagi tuh!

%$^%&^*&(^*%&$^%$

Tension nya! Plis lah!
Nak nanges lah!
(T____________T)
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Sunday, October 23, 2011

Next Header Design Done

Salam.

Header terbaru yang I baru siap design.


Cukup simple.
Beliau nak tema family living style.
Jemput lah singgah tuan empunya blog.
http://eizaa.blogspot.com/
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Apahal pulak dengan WiFi aku neh?

Salam.

Sehari suntuk I tunggu modem WiFi I turn to yellow colour. I ingat bila dah guna TM neh takde problem network. Nah. Sekarang ada problem. Susah betul nak online. Luckily I belum terminate Maxis Broadband I. Kalau tak, mati kutu lah I tak online. I dah la takde entertainment lain lagi dah. Member pun takde sangat kat Melaka neh. How boring!

I wish so much yang esok I dah boleh guna WiFi rumah neh. Penat I sign up. Jangan lah buat hal. Masalah betul time hujan. Kompem service not available. Tension betul. $^%&(*)(_(*)&^$%
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Saturday, October 22, 2011

Lirik Lagu | Kehilangan - Firman

Salam.

Artist : Firman
Lyric : Kehilangan


Ku coba ungkap tabir ini
Kisah antara kau dan aku
Terpisahkan oleh ruang dan waktu
Menyudutkanmu meninggalkanku

Ku merasa tlah kehilangan
Cintamu yang tlah lama hilang
Kau pergi jauh karena salahku
Yang tak pernah menganggap kamu ada
*
Asmara memisahkan kita
Mengingatkanku pada dirimu
Gelora mengingatkanku
Bahwa cintamu tlah merasuk jantungku

Reff:
Sejujurnya ku tak bisa
Hidup tanpa ada kamu aku gila
Seandainya kamu bisa
Mengulang kembali lagi cinta kita
Takkan ku sia-siakan kamu lagi

Back to *, Reff:
Sejujurnya ku tak bisa
Hidup tanpa ada kamu aku gila
Takkan ku sia-siakan kamu lagi.. (2x)

Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Thursday, October 20, 2011

Nurul masuk competition lagi? OMG!

Salam.

Bila I dah start masuk competition, memang sah la I akan sangat busy.
Tapi korang jangan risau, I busy sekejap jek.
Lepas tuh I busy blogging balik.

Doakan yang terbaik untuk diri I oke.
Love you all so much lah! Muahh!
:')

Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Wednesday, October 19, 2011

Suria Cinta Suria FM

Salam


I suka layan lagu lagu dekat Suria FM. Lebih lebih lagi segmen Suria Cinta bersama DJ Lin. Sangat melayan perasaan. Lepas balik kerja pukul 11 malam, I online sambil dengar lagu lagu gekat Suria FM. Menenangkan perasaan I.

Siyesly, actually I tengah tension ni. Emosi terlebih. Better I tidur kot. Dah pukul 2:31 AM neh. Bila fikir tentang diri sendiri, I rasa I masih belum ke mana. Dari dulu still macam neh. Maybe life I sekarang neh better kot dari dulu. Dulu I sentiasa pressure. Sekarang pun ada jugak pressure, tapi  I still boleh handle lagi. 

Dulu masa I stay dengan family aunty I, setiap kali masuk kereta je, I mesti on radio, layan Suria FM. Maybe sangat menenangkan hati I kot. Korang nak join sama sama layan suria FM jugak? Dengar je secara online. Click link kat bawah neh yek!

http://www.suriafm.com.my/onlineplayer/index.html
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Tuesday, October 18, 2011

Buat Duit Dengan Churp Churp!

Salam.


Kalau nak harapkan duit dari Nuffnang, memang lambat lah kan earning tuh nak bertambah.
So, I sarankan korang join Churp Churp. Better than nothing kan.
Memang I tak pernah pun cashout kan lagi Churp Churp I neh.
Tapi korang tunggu jela satu hari nanti I cashout. Tengok berbaloi baloi tak yek?

Jom click sini untuk mulakan hari pertama korang bersama Churp Churp!


Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Mana hilang status glitterati aku?!! Aku benci Nuffnang! Siyes!

Salam.

Selama neh aku sayang kau Nuffang.
Tiba tiba kau tarik status glitterati aku?
Sampai hati kau kan.

(T_____T)
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Portfolio Blog Design Service!

Salam.

Semakin lama, semakin banyak blog yang I dah design. Banyak juga header yang I hasilkan. Untuk mengelakkan hasil tangan I bercampur campur dan nampak messy, I telah kumpul dan slotkan ke satu page untuk korang preview hasil kerja I. Memang belum cukup perfect dan I masih belajar bab bab design neh. Tapi I yakin, I akan perbaiki design yang I akan hasilkan selepas ini. Stay tuned!




Header






Full Templates



http://layanlynn.blogspot.com/


http://reenizrinda.blogspot.com/






p/s : Will be update from time to time! :)
Nak order? Sila email I untuk maklumat lanjut di :
nurul.purplechumel@gmail.com
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

✿ Link for Blogwalking View ヅ

Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2017 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™