✿ Paid-up Advertisement ヅ

Hot Deal Everyday! Super Saver Unlimited!
Visondata pocket WiFi
Logo KBBA

Monday, January 30, 2012

Next design done! | Blog Coklat Polkadot Mia Izzati


Salam.

Blog : Coklat Polkadot Mia Izzati
Url : http://mizzmiaizzati.blogspot.com/
Theme : Pink
 Inspired by : blog http://diarysusy.blogspot.com/


Jom terjah blog akak neh! :P
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Saturday, January 28, 2012

Next design done! | Premium Beautiful Ermayanti Zakaria


Salam.

Blog : Premium Beautiful South Malaysia Agent
Url : http://ermayantizakaria.blogspot.com/
Tema : Background yang cerah dan nampak matang, simple.


Simple, tapi still nampak comel!
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Jadi Tourist Guide. Best jugak kan? =P


Salam.

Pheeww. Penat. Siyes penat rupanya kerja jadik tourist guide neh. Yelah, bawak orang yang tak tau jalan, memang sangat meletihkan. Actually takde la tourist guide sangat. Cuma siang tadi I bawak family auntie I yang dari Kota Tinggi berjalan pusing Melaka. They all dah checked in di hotel tempat I kerja tuh semalam lagi sebenarnya. Tapi semalam I kerja petang. So, tak dapat lah nak berjalan sangat. Then hari neh I offday. Tu yang I kena bawak they all semua berjalan tuh. 

Dalam pukul 12.30 tengah hari, we all gerak dari hotel, terus pergi makan dulu. I bawak diorang makan dekat warung tepi sungai yang selalu I makan tuh. Tempat tuh best, sebab tuh I selalu pergi. Tepi sungai, nampak lah river cruise lalu lalang. Lepas makan, kitorang terus gerak pergi nak River Cruise. Semua sekali 13 orang. 7 dewasa, 6 kanak kanak. Hehe, actually it was my first time naik river cruise. Dah bertahun stay kat melaka, tapi tak pernah sekali pun naik river cruise. Ada jugak I ajak bobo, tapi biasa lah. Macam macam alasan. Harga tiket, RM10 untuk dewasa dan RM5 untuk kanak kanak.

#muka happy, first time naik river cruise la katakan. :P

# with my auntie.

# with my cousin, Anissa.

#pemandangan. sebenarnya nak focus kat kampung morten tuh. :P

# si Anissa neh yang hamek gambar, teror tak?

Tengok video jap! :)


Lepas dah settle naik river cruise, kitorang gerak pergi area rumah merah. Parking memang payah gila. At last, I decide park dekat belakang kapal Flora De La Mar jek la. Korang tau ke hape benda tuh? Alahai, kapal bahtera besar yang kat Banda Hilir tuh la. Ni haaa...

credit photo to : mista google :)

Kitorang berjalan dekat deretan kedai kedai cenderahati untuk membeli belah. Biasa lah, bawak orang yang bukan orang melaka, kena lah usha souvenir kan? Lepas dah setel membeli belah, kitorang jalan kaki pergi makan cendol. Kedai cendol neh paling famous lah kat sini. Tempat dia betul betul berhadapan Clock Tower. Nama kedai dia, Cendol Jam Besar (Clock Tower). Korang boleh la try lepas neh. :P


#menu card!

Bila dah kenyang makan cendol tuh, kitorang meneruskan perjalanan ke destinasi seterusnya, iaitu Menara Taming Sari. Yang ini, kali kedua I naik. First time naik mende neh dengan member I. Tapi sebelum tuh, kitorang macam malas gila nak berjalan kaki ke menara taming sari. So, diorang decide nak naik beca. Syok ohh! Jom tengok video. Takde gambar. hehe. 


Beca tuh berhenti kan kitorang betul betul depan Menara Taming Sari. Harga tiket nya sama macam naik river cruise tadi. RM10 untuk dewasa, RM5 untuk kanak kanak. Yang time neh I tak amek gambar. Gambar semua dekat camera women. Sebab dia yang bawak kamera canggih. ngeee.. :P

Lepas turun dari Menara Taming Sari, kitorang pun jumpa dengan family auntie I yang dekat Merlimau tuh. Rindu gila dekat Soffiyyah! Diorang ajak pergi masuk Dataran Pahlawan. So kitorang pun follow jek la. Comel gila soffiyyah tocang rambut dia. Rasa nak geget!

#budak kecik yang sangat ingin di-geget!

#cik ayu-soffiyyah-budakcomey(teetttt!)

Lepas diorang ber-shoppink dekat Dataran Pahlawan, uncle I bawak pergi makan Asam Pedas Kaw dekat belakang hotel Straits Meradian (dulu). Dekat situ agak famous jugak dengan roti canai terbang. Bukan setakat itu jek, kita boleh order satay, western food, dan sebagai nya. Muka masing masing dah keletihan. So, lepas makan diorang dah tak sabar nak balik hotel. 

I dengan family auntie I hantar diorang semua balik hotel. Rilex kejap dekat bilik diorang, lepas tuh I dengan family auntie I pun berangkat pulang. Cheh! Macam jauh gila plak rumah I. Macam tuh la berakhirnya kisah I yang konon konon jadik tour guide. Maybe kali neh kelam kabut sikit, sebab bawak budak kecik ramai ramai. But maybe next time it will be more proper. HEHE! Biase lah, kerja last minute neh memang kelam kabut. Tak expect pun I boleh bawak diorang cam neh. Yang penting, I tak keluar satu sen pun. Itu yang penting. Keh3! So lain kali boleh la upah I jadik tour guide kalau korang nak datang Melaka yek! chiao! :P

psst! Semua gambar di atas adalah gambar henpon cikai I jek. Gambar gambar yang cun melecun will be upload later. Maybe kat fesbuk jek kot. hehe. Tak transfer lagik. :P

Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Tuesday, January 24, 2012

Rindu? Sabar yek.. :)


Salam.

Dah nak dekat 5 hari I tak update apa apa kat blog neh.
Ada ke yang rindu?
Err.. ntah ntah takde sape pun yang rindu.
T___T

p/s: tengah busy lah. Tunggu I dah tak busy nanti I update banyak banyak hari hari!
:')
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Friday, January 20, 2012

Drama Akasia | Gemersik Kalbu


Salam.


At first memang I suka tengok drama neh. Tapi bila dah sekali tengok, nak missed satu episod pun sayang tuh! Drama neh adalah sebuah adaptasi dari novel Gemersik Kalbu hasil karya Anis Ayuni. Pelakon utama filem ini adalah Ayu Raudhah dan Aqasha. Jom baca sinopsis sikit!
Sinopsis ringkas
Suka duka Raihana, seorang wanita yang tabah mengharungi dugaan hidup sejak kecil ditinggalkan dalam jagaan neneknya. Raihana bagaikan terkontang-kanting mencari kasih sayang dalam dunianya sendiri apabila neneknya meninggal dunia. Pertemuan dengan Wan Ariffin, yang sama kerjaya dengannya membenihkan bibit-bibit cinta. Namun, setelah ikatan terjalin, Wan Ariffin pula pergi menyahut panggilan ilahi. Raihana bagai terpukul, keliru dan terperangkap dalam kesengsaraan sendiri.
p/s: Hari hari tengok drama neh. Tension kalau tiba hari Jumaat, Sabtu dan Ahad. Sebab drama neh disiarkan setiap Isnin hingga Khamis jam 7petang di TV3. Kalau tak sempat tengok, boleh tengok dekat tonton.com.my. Macam ai! :')
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Thursday, January 19, 2012

Next design done! | Premium Beautiful Admie Shuhada

Salam.

Blog : Premium Beautiful East Coast Malaysia Agent
Url : http://www.admieshuhada.com/
Tema : Background yang cerah dan nampak matang.




psst! First time edit blog Premium Beautiful. Neves gak memula! hiks!
Hope akak neh suka! :)
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Tuesday, January 17, 2012

Next design done! | Azatiesayang


Salam.

Blog : azatiesayang
Url : http://azatiesayang.blogspot.com/
Quote : Hidup tak selalunya indah. Tapi yang indah itu tetap hidup jadi kenangan.


Meh jenguk blog akak neh! :P
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Monday, January 16, 2012

Segmen : Adore Your Arts Part I


Salam.

Click HERE to join it! >.<"

Siyes, I memang everyday akan melawat blog INI. Dan penulisnya memang tidak pernah kering idea untuk meng-update. So today I nak join segmen ini. Mana lah tau, design mereka boleh dijadikan ilham dan penyuntik semangat untuk I supaya terus menghasilkan design design yang lebih wow! ngeee..

Syarat syarat penyertaan adalah seperti berikut :-

-Buat satu entry yang bertajuk"Segmen:Adore Your Arts Part I"
-Letakkan banner segmen dan link kan ke entry ini.
-di alu alukan men'follow'  ke semua blog pencinta seni yang menyumbangkan hasil kerja tanda sokongan kepada mereka.[tiada paksaan]
-Letak satu gambar [originality dari korang]yang korang rasa boleh menggambarkan seni dan gambar tersebut  tidak melibatkan manusia.Terpulang samada nak edit atau tak.[cth:gambar pemandangan atau objek-Gambar boleh di edit untuk penambahan effect seperti lomo dan sebagainya.Tulisan tidak dibenarkan kecuali watermark]
-Publish entry dan letakkan link entry post korang di kotak komen entry ini tanpa meletakkanhttp:// dan www.*patuhi syarat di atas jika mahu menang ^_^

Tarikh tutup penyertaan adalah pada 22 JAN 2012 tepat jam 11.59 malam. 
Oke, jom tengok gambar apa yang I pertaruhkan untuk segmen ini. :)


Psst! WLA, bagi I full mark oke! :')
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Saturday, January 14, 2012

Next design done! | Blog Aja Shar


Salam.

Blog : Ajar Shar
Url : http://ajacmy89.blogspot.com/
Theme : White Pinkish
Quote : “Simplicity is the keynote of all true elegance..”


Jom jenguk belog baru beliau! 
check it out! >.<"
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Friday, January 13, 2012

Kena maki dengan guest Jepun bodoh!

Salam.

So sorry sebab I terpaksa guna perkataan yang tak sepatutnya dalam entry neh. Sangat sakit hati sebenarnya dengan kejadian pagi tadi. Hari neh I'm working on morning shift. So, as usual duty morning shift tak lain tak bukan adalah untuk men-check out-kan guest. 

Pagi pagi lagi Cida dah pass message dekat I yang guest bilik 1119 tuh very rude. Cida kena maki masa dia nak order room service malam tadi. Guest tuh call coffee house, tapi nobody pick up the phone. Dan macam biasa lah, kalau dah department lain tak angkat, confirm call tuh akan bounce dekat reception counter. Dan Cida pick up. Dia maki Cida. Word yang sama kot. Stupid! Bloody Hell! 

So pagi tadi terkena pulak dekat bilik dia jugak. I explained to him that he need to pay the balance of his room charge. Then he asking me, why he need to pay the balance? Supposed his room bills is already settled. Then at the same time, my supervisor standing beside me. Than she was take over my duty.

I terus check out kan another guest sebab guest tadi tuh tak faham dengan bill dia. Supervisor nak explain, tapi guest tuh maki maki. Yang paling takleh blah dia cakap kitorang bodoh. Dia maki kitorang. English si jepun neh bukan power naw, cakap tersekat sekat pastu suara kasar gila. Satu lobby dengar dia menjerit. 

Kitorang nak check dulu, dia tak nak. Dia kata sepatutnya kitorang semua kena tau pasal rate. Ape dia ingat rate dalam hotel neh ada satu jek ke? Berpuluh puluh figure kitorang kena hafal. Pastu dia jerit, "you should know about this!!!" Supervisor I jawab balik, "we are not working here 24 hours, sir. let me check first with my colleague regarding this rate because I am not the one who check in you." Guest tuh jerit lagi kuat. "I don't want to know your problem. I am asking you, how you get this figure, stupid!"

Supervisor I memang tak leh sabar dah. Dah banyak kali kot dia keluarkan perkataan tuh. Supervisor I cakap dekat dia. "Mind your language ya! You too much! If u still like this, I have to call my manager." "Call your manager now!!!" Satu lobby pandang kitorang. Malu nya!!

Bila boss I sampai, boss I check balik rate tuh, than rupanya, rate tu tak sama sebab dia tambah satu lagi bilik dan dia dapat corporate rate instead of normal rate. Guest tuh dah puas hati sikit la, tapi still nak maki maki. Memang hobby dia maki orang kot. Boss I suruh dia bayar, and dia terus blah. 

Siyesly kitorang memang bengang gila dengan dia. Penat la faced dengan problem macam neh. Tension gila. Dah la bodoh, dah tu tak nak dengar plak tuh kitorang explain. Kalau english dia berabuk takpe gak. Ni tergagap gagap, pastu nak tengking tengking kuat kuat plak. Hope lepas neh I tak jumpa lagi guest macam neh. Sabo jela... =.="
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Thursday, January 12, 2012

Sakit kepala dan ter-over dose!


Salam.

Sehari kalau tak update blog, rasa macam tak lengkap hidup neh. Tapi nak buat macam mana kan. Kadang kadang, masa lebih mencemburui kita. Banyak lagi hal hal lain yang lebih memerlukan komitmen kita. Untuk blogger macam I neh, ofkos lah I akan tengok blog I hari hari. Kalau online jek terus buka blog, reply komen, pastu baru buka fesbuk. =.="

Tapi hari neh, I macam letih semacam jek. Dah lepas Isyak neh rasa macam sakit kepala semalam datang balik.  Telan ubat 3-4 biji, pastuh dah mamai. Penat semalam, letih kelmarin kot yang buat I kurang sihat neh. Lagipun kan sekarang neh cuaca tak menentu. 


Hope I akan sihat seperti sediakala. 
Nak rehat puas puas supaya esok boleh bangun awal.
#goodnitechenta! >.<"
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Tuesday, January 10, 2012

Berjimba jimba!


Salam.

Actually dah lama kan I tak update pasal kehidupan seharian I? Yelah, dah macam takde hape yang interesting untuk di-story-kan. Tapi hari neh I terasa macam hidup I dalam drama cerekarama tv3. Macam macam hal yang berlaku dalam rumah I. 

Tak kurang hebatnya dengan diri I sendiri. Adalah bergaduh jugak dengan Encik Bobo semalam. Normal lah gaduh. Sedangkan lidah lagi tegigit, apatah pula pasangan kapel. Chewaah!

Oke, back to the main title. Kan I dah kata I dah macam dalam drama cerekarama. Pagi pagi tadi I bangun, pergi breakfast dekat warung fevret Encik Bobo. Tapi at this moment I tak breakfast dengan Encik Bobo sebab beliau kan dekat Shah Alam. I breakfast dengan housemate I. Kebetulan housemate I semua nya tak kerja hari neh. Cukup lengkap. Mira dengan Khaty tengah busy dengan final exam. Dok study jek 24/7. Yang lagi dua orang tuh MC. Dua dua tak sihat. So pagi tadi, I breakfast dengan Kak Olin and tunangnya, dan Mira. Kitorang breakfast dekat Warung Nasi Lemak Tengkera. Kat sini everyday ramai orang. Paling best kat sini, telur mata kerbau nya, dengan Mee Goreng Bodoh. Haaa.. mesti korang pelik kan? Tak percaya? try lah!

Lepas dah kenyang, I balik rumah dan melepak lepak sampai tengah hari. Dan I keluar dengan Cida pergi beli barang keperluan diri I dekat Giant. Dah settle membeli belah, kitorang pergi makan dekat Warung Satay Kampung Jawa. Siyes ah. Hari neh I paling banyak makan. Complete schedule. Breakfast-Lunch-Dinner. Dah macam pelancong. Semua tempat makan best best kitorang pergi. HAHA! Gemuk!

Nampak sedap kan? Mee Goreng siap ada satay! ngeee.. :-B

Siap post dekat fesbuk. Bagi semua orang yang berkenaan jeles. HAHA! Bobo bengang!

Lepas tuh, balik dari menternak lemak tuh, kitorang pergi balik rumah I. Lepak lepak. Online online kejap. Pastu  Mira lapar sebab dia baru balik study group. So kitorang pun berhasrat lah untuk meneman si Mira neh nak makan. Hajat di hati nak makan kat tempat tempat yang dekat jek dalam Kampung Morten neh jek. So kitorang jalan kaki jek la. Tapi hampa, kedai tuh tutup. Kesian gila Mira. :)

Tapi yang happy nya kitorang lah, siap main snap snap gambar yang bajet kurus. ptuihh! :P

Lastly, kitorang makan lepas solat Maghrib dekat kedai makan yang biasa kitorang pergi. Kat area Jusco. So far hari neh memang sangat ber-warna warni sebab I dapat berjimba sepuas hati. Walaupun dah tengah tengah bulan, duit dah ala ala sengkek, tapi berjimba itu harus oke!

So lepas neh siapa yang nak ajak I berjimba lagi boleh lah contact I. I on jek anytime kalau I tak kerja! Keh3!! :P
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Ini hasilnya! You want get one?

Salam.

Hai korang! Page ini I buat khas untuk review balik hasil kerja tangan I start I mula ambil tempahan service edit blog. Rezeki kan semua dari Allah. Terpulang kepada diri kita sendiri untuk berusaha mendapatkannya. 

Penghargaan juga untuk semua customers yang pernah guna khidmat edit blog dari I sebab I sendiri tak sangka yang I boleh lakukannya sebaik itu. Even baru nak belajar berjinak jinak dengan dunia blog design, but I bersyukur sebab I ada kekuatan untuk lakukan amanah itu dengan jayanya. 



Here I listed-kan semua blog yang pernah I renovated sebelum ni. Enjoy this!
Hope lepas neh rezeki I makin bertambah, dan design I makin comel. Thanks for all supporters, and my dearest customers! I love you all! :')

p/s: Kalau nak buat tempahan, just directly email me at nurul.purplechumel@gmail.com for any inquires. Thanks! :)
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Sunday, January 8, 2012

Next design done! | Blog Ixora Ila


Salam.

Blog : Ixora Ila
Url : http://mrsfirdxora.blogspot.com/
Theme : Pink, bersifat keibuan.
Quote : Life. Love. Family


Amacam? Oke tak blog mommy neh?
Jom sama sama kita terjah! :')
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

✿ Link for Blogwalking View ヅ

Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2016 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™