✿ Paid-up Advertisement ヅ

Hot Deal Everyday! Super Saver Unlimited!
Visondata pocket WiFi
Logo KBBA

Thursday, June 28, 2012

Premium Beautiful

Salam.

Premium Beautiful. Nama ni memang gah. Secantik namanya. Jangan pelik, jangan heran. Sebab kita mampu mengubahnya. Kenapa I pilih Premium Beautiful (PB)?? Hehe.. nanti I story. Sejak bila I terjebak dengan business ni? Yang ini pun I akan cerita kan nanti yek. Yang paling penting, bila dah start pakai benda ni, I dah rasa keberkesanannya. Bukan hanya untuk kurus, tapi untuk sihat. 

Premium Beautiful, Premium beautiful korset, premium beautiful corset, premium beautiful at kedailiza

Hah, apa lagi? Dapatkan set anda secepat mungkin. Tak sabar pulak nak tengok income untuk kerja I bulan ni. Tungguuuuu!!! :)
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Prep 1 : Kursus Pra Perkahwinan


Salam.

Mak aih! Neves nya nak story. Oke. Sebenarnya tadi I ada berbincang bincang sambil gaduh dengan dia. Kenapa gaduh? Huwaaa..sebab dia suka sangat main main. Suka sangat nak kenakan I. Bengang campur geram kot! 

Oke. Malu ah nak cite. Tapi cite jek la. Oke. Tadi I ada la cakap dengan dia pasal preparation yang I dah list kan untuk memudahkan urusan our Journey to be Halal. Biasa lah perempuan. Mesti la ada perasaan kelam kabut tuh. Ye la. Waktu semakin lama semakin dekat. Even though we still have another one year to go. Dia cakap, jangan kelam kabut. Rileks. Setel kan satu satu. Firstly, kena setelkan kursus pra perkahwinan dulu. Dia suruh I google pasal kursus tu dekat area Melaka jek. Sebab senang. Kan I kerja kat sini. So kalau nak pergi pun senang la. 

So I dah dapat dah. Kejap jek google. Siap ada jadual kursus sekali. Yuran seorang RM80 jek. Diorang buat hari Sabtu dan Ahad, 2 kali sebulan. 2 hari. Ada la tarikh tarikh nya. Dan lokasinya dengan Kompleks Al-Azim dan kursus ini di pantau oleh JAIM. 


Neves pulak rasa nya bila dah serious cite pasal ni. Tapi takpe. Nak buat benda baik memang agak susah. Tapi balasan nya ialah Jannah. ...to be continued!
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Journey to be Halal ❤


Salam.

# This is the shortest entry I wrote. 


This is the first entry I wrote about our preparation. What preparation? Huhuhhhhh.. Nervous nya nak cerita. Sebab takut tak jadi. Tapi I have to wrote. Bukan nak show off. Tapi I nak bersedia. I belum boleh inform tarikh nya. Sampai masa nanti I bagitahu semua orang oke. Bukan apa. Nak mendirikan masjid ni kena inform orang, takut nanti timbul fitnah. HEHE!

...to be continued!
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Sunday, June 24, 2012

Used car for SALE! Toyota Corolla Altis 2.0 (Auto)


Salam.


Lai lai lai!! Used car for sale! Actually ni bukan kereta I oke. Ini kereta boss I. Dia nak upgrade kereta baru. So that dia nak jual kereta dia yang ni. Dia beli last December 2011. And tahun ni dia nak tukar kereta lain. Siapa siapa yang berminat, boleh contact I oke! Either thru email nurul.purplechumel@gmail.com or facebook https://www.facebook.com/nurul.purplechumel . Cepat! Sementara stok masih ada. :)

INFO!!
Make : Toyota
Model : Corolla Altis
Transmission : Auto
Engine Capacity : 2000 cc
Color : Silver Metalic
Mileage : 16,000 - 16 999 km
Reg. Year : December 2011
Price : RM 110,000
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Tuesday, June 19, 2012

BE ke 14 untuk tahun 2012


Salam.


Syukur yang tak terhingga. Dalam masa 5 hari, ada Buffered Earning (BE) yang naik. Thanks a lot Nuffnang! Akan ku kenang jasamu! BE yang ke 14 ni adalah dari Libresse Pure Fresh. Hopefully BE ni dapat membuahkan hasil yang menakjubkan dalam tempoh masa yang diberi ni. Dan untuk setakat ni, BE yang paling banyak earning ialah RHB Now: The Awesome 3. Congrates untuk diri sendiri dan RHB! Doakan I lebih success tau! Cayang korang mmuaahh! >.<"
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Thursday, June 14, 2012

BE ke 13 untuk tahun 2012


Salam.


Alhamdulillah. I bersyukur sangat dengan nikmat yang tak terhingga ini. Walaupun sedikit, ianya masih rezeki Allah. Bukan niat I nak menunjuk nunjuk. Tapi ini lebih sebagai rekod peribadi I. Pencapaian I sedikit demi sedikit nampak nya membuahkan hasil. Thanks Nuffnang! :')

Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Wednesday, June 13, 2012

3D2N Happy Weekend! -part 5 (Last part!)


Salam.

Oke. Penat kan tunggu cite part by part neh. Tak kisah la ada orang nak baca ke tidak. Yang penting, I still want to blog it as my precious moment. Oke, janji. Ni part last. I pun malas nak simpan cite ni lama lama sangat. Takut cite pun dah basi, dah tak best dah nak baca kan. 

Oke on the 10th June tu, kitorang attend wedding one of our school mate yang berlangsung di dewan Kompleks Kejiranan Presint 16 tu. Kitorang gerak lambat lambat sebab rumah dekat sebelah dewan tu jek. Sambil tu kitorang tunggu Manisha dengan Encik Tunang dia sampai. Rilex gila diorang neh. Baru tunang sehari dah keluar pergi wedding. Best betul! Kitorang gerak masuk dewan sama sama. 

Bila dah masuk dewan, dapat table tengah tengah. Kira oke la kan. Tak sangka pulak jumpa school mates yang lain. Ada yang bawak awek, ada yang bawak tunang. #jeles gila! Tapi takpe la. Jodoh belum sampai kan. Time tu la kitorang amek peluang berborak borak. Tak la borak sangat sebenarnya. Kitorang lebih kepada nak posing untuk memuatkan gambar gambar ke dalam memori kamera. Tu je. Excited kan? HAHA!

Congrates Farah and Ihsan. Kau cantik sangat, Farah! ;)

Dari kiri berdiri : Lydia, Huriyyah, Faiza Hanani, Amir
Dari kiri duduk : Fathen, Mira, Nurul, Manisha

Manisha and I. Nampak clear jek table tu kan? Sebenarnya baru lepas kemas. Dah siap makan dah! :)

Gambar kenangan. (Girls)

Gambar kenangan. (Boys)
Dari kiri : Syafizi, Farhan, Amir.

Gambar atas pelamin dengan pengantin.
Yang duduk bawah sebelah Lydia tu Hanisah dan Zawani. :')

Ehh. Belum habis lagi. Ni baru gambar gambar dalam dewan. Kitorang ada outdoor photoshoot tau lepas keluar dari dewan tu. Masing masing muka gembira sebab perut tengah kenyang. HAHA! Zoom in!

Dah lama tak main buaian macam neh!

Macam budak budak je masing masing!

Muka gembira jek masing masing.

I memang suka posing terkangkang macam tu. ehehe..tak sangaja sebenarnya! :P

Comel je muka masing masing! Lalalaa~~

Happy la, sebab perut tengah kenyang. :')

Praktis pre-wedding. Ekekeke!! :P

Comey!

Macam budak budak! Padahal dah boleh jadik mak budak dah! :P

Budak paling chumel di alam semesta! #Jangan marah! :')

Oke la. Dah cukup cukup la perasan. Terlebih sangat dah tu. Lepas snap snap gambar neh, kitorang terus naik rumah Fathen, bersiap siap untuk pulang ke pangkal jalan. Diorang semua balik Ampang, I pulak balik Melaka. Bila fikir fikir balik, macam sekejap sangat percutian 3 days 2 nights tu. Tak puas. Lepas ni entah bila pulak boleh jumpa dengan diorang semua. Rindu sangat sangat! Hope lepas ni boleh jumpa lagi even dah kahwin ke, dah beranak pinak ke. Itu bukan penghalang sesebuah persahabatan kan? Oke, thanks for reading this entry. Adios! (^;~)

Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Next design done! | Mrs Chenta


Salam.


Blog : Mrs. Chenta TTC Journey
Theme and requirements : Purple, baby boy and girl theme, simple.

p/s : Jom jengah blog kakak neh. Sure korang tak bosan punya!
Huhu. Tengah tension tension, nangis nangis pun boleh siapkan blog ni.
Thanks kepada semua yang memberi semangat untuk I teruskan hidup ini.
Appreciated it! >.<"


Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Tuesday, June 12, 2012

3D2N Happy Weekend! -part 4


Salam.

Bila dah habis upacara sarung cincin dan sesi perbincangan semua, kitorang bergambar sakan. Memang kalau dah kaki posing, habis semua kamera kitorang suruh snap. HAHA! Lepas tu kitorang makan. Dah lepas makan, kitorang salam salam then gerak balik Ampang semula sebab barang barang semua dekat Ampang. Sebab plan awalnya kitorang balik, terus siap siap nak gerak pergi Purtajaya petang tu. Tapi lastly lepas maghrib jugak baru nak gerak. Putrajaya tu rumah family Fathen. Kitorang decided nak tidur dekat sana jek sebab esoknya kitorang kena pergi wedding dekat dewan Kompleks Kejiranan Presint 16. Kebetulan dewan tu betul betul sebelah apartment Fathen. 

Sampai jek rumah Fathen yang dekat Ampang tu, kitorang tak terus siap siap pun. Kitorang main posing posing lagi. Rasa macam tak cukup posing jek masa dekat rumah Manisha tadi. HAHA! Memang kaki posing betul! Jom tengok gambar lagi! :')









Korang tengok la muka kitorang. Happy sokmo. Takde riak bermuram durja langsung. Lepas dah penat posing, kitorang masuk rumah then solat and bersiap siap untuk ke Putrajaya. Kitorang sampai Putrajaya dalam pukul 9 something and dinner dekat rumah family Fathen. Rumah dia memang best sebab parents dia sangat sporting dan kitorang memang terhibur gila.

Esok I akan story about wedding yang kitorang attend dekat dewan Kompleks Kejiranan Presint 16 tu. Memang confirm la I akan datang situ lagi sebab wedding Fathen bulan December ni pun akan berlangsung dekat situ jugak. Stay tuned!

...to be continued!
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Monday, June 11, 2012

3D2N Happy Weekend! -part 3


Salam.

Oke, sambung cerita. Sorry la korang. I terpaksa buat entry part by part sebab kisah nya panjang bebenar la pulak. Kang kalau I buat sekali panjang lebar, korang malas nak baca kan? Sekarang hamekk.. HAHA!

Lepas kitorang solat Zohor, kitorang bersiap siap dan tak sampai 15 minit pun rombongan pihak lelaki pun sampai. Kitorang amek port dekat dengan pelamin sebab nak kepochi dengar dengar diorang bincang bincang semua. HAHA! Kepochi tu memang perangai yang dah memang hado sejak azali oke. Dan I amek port paling dekat dengan pelamin, sebab I kan camera-woman ter-macho! Baek punya setting. Senang sikit nak snap gambar gambar yang penting! Kah3!!

Meh I tunjuk gambar. Takde la banyak sangat gambarnya. Kualiti pun tak berapa nak best sangat, sebab official camera just Sony Ericsson J20 Hazel jek. Gambar pun malas nak edit. Tapi agak banyak la jugak sebenarnya! ;)

Pelamin pink yang sangat cun!

Cincin tunang dan risik. Together!

Muka malu malu #konon! Time sarung cincin risik.

Time sarung cincin tunang!

Salam tangan bakal mak mertua!

Manisha dan Muhsin!

Tengok la gambar sengal neh!

Macam anak kuceng beb!

Posing posing bagi kat haku oke!

Lydia - Manisha - Nurul

Semua comel!
Dari kiri (Nurul - Fathen - Manisha - Lydia - Mira)

Part kali neh memang penuh dengan gambar gambar yang comel comel lagi ayu. Korang jangan muntah sudah la. HEHE! Next entry, I akan story part lepas kitorang balik dari majlis Manisha neh. Tunggu next entry oke! Stay tuned!

...to be continued!
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

✿ Link for Blogwalking View ヅ

Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2016 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™