✿ Paid-up Advertisement ヅ

Hot Deal Everyday! Super Saver Unlimited!
Logo KBBA Visondata pocket WiFi
Logo KBBA

Friday, July 27, 2012

DJ Group Buka Puasa 2012

Salam.

Sesekali berkumpul ramai ramai memang syok kan? Tambah tambah pulak kalau orang belanja berbuka puasa tu. Owh. Memang selera la makan kan? HEHE! 

# Friendship Forever.
Klik SINI untuk tengok gambar gambar yang lain. 

Selamat Berpuasa!
Click HERE to earn extra money!
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Tuesday, July 24, 2012

Get Extra Income with Exabytes Angel Programme for FREE!

Salam.


Cepat masa berlalu kan? Sedar tak sedar, kita dah jejak hari keempat di bulan Ramadhan tahun ini. Rasa macam baru start puasa semalam. Dalam kemeriahan dan kesungguhan kita menjalani ibadah, pastinya kita juga ternanti nanti kedatangan Syawal lebih kurang 26 hari lagi kan? Biasa lah, bila dah sambut raya, mesti la kita berusaha betul nak dapatkan extra income untuk celebrate perayaan tu nanti. I ada jumpa satu cara untuk tambah pendapatan. Mari kita sama sama lakukan!


Pastinya ramai yang dah tahu dan sedar kewujudan sebuah syarikat pengiklanan yang bernama "Exabytes Network Sdn Bhd" kan? Dan dah ada pun yang dah dapat pulangan hasil dari pengiklanan yang disewakan di blog-blog mereka? Paling kurang pun, mesti dapat cheque yang berjumlah RM50, betul tak? Korang boleh check kat blog Kancilbiru ni. Kat blog LinAzlina ni pun ada bukti yang diorang dah dapat income dari Exabytes. I memang suka baca blog blog yang famous famous ni. Sebab I tak famous. Tu yang dapat baca pun jadik la. :)

Oke, mari  I story sikit pasal Exabytes ni. Exabytes adalah sebuah syarikat yang menjual pelbagai produk berkaitan domain and hosting. Produk produk yang dijual semua nya dengan harga berpatutan dan memang sangat berbaloi-baloi! Kalau korang tak tahu apa itu domain and hosting meh I bagitau. I tak pandai nak explain sangat, tapi ianya berkenaan website. Macam blog jugak. Kalau korang perasan, blog I ni bertapak under hosting "blogger.com". So semua blog yang bertapak under "blogger.com" akan diberikan alamat website www.XXX.blogspot.com ataupun sesiapa yang bertapak under "wordpress.com" akan diberikan alamat website www.XXX.wordpress.com . So domain I pulak ialah nurulchumel. So bila digabungkan hosting dan domain, maka terhasil lah www.nurulchumel.blogspot.com. Dan bagi mereka yang dah yakin akan kemampuan blog mereka, mereka boleh la membeli hosting dan domain sendiri. Tak payah la bertapak dengan blogger atau wordpress yang FREE ini lagi. Diorang boleh la beli domain, atau domain dan hosting sendiri. Kalau korang beli domain sahaja pun boleh, hosting tetap under blogger or wordpress. Maka tu la yang terhasil www.nurulchumel.com (contoh). Tiada lagi ber-domain kan blogspot. Oke, untuk keterangan lanjut tentang hosting dan domain, boleh rujuk sini.


Exabytes baru je melancarkan sebuah program yang bernama "Exabytes Angel Programme". Tiada syarat minimum. Kalau dulu, nak earn money kena maintain traffic blog sekurang-kurangnya 350uv sehari. Tapi sekarang tak payah dah. Asalkan ada blog, facebook, twitter, semua boleh join dah! Tiada bayaran yang dikenakan untuk korang. Tiada limit untuk share link dan promote dekat orang ramai. Bila korang sign up jek, korang dah confirm dapat RM50 dalam tangan. Lepas tu korang share la link ke, banner ke tentang produk produk Exabytes ni. Jangan risau, link untuk banner dan link untuk text semua dah disediakan. Korang hanya perlu promosikan sahaja. Dan setiap kali ada customer yang membeli produk produk tu under referral link korang, korang siap akan dapat komisen lagi! Korang tengok la jadual komisen kat bawah ni! Lumayan ke tak lumayan?


Yang paling penting bila kita promote promote Exabytes ni kan, ianya tidak sama sekali mengganggu status Glitterati Nuffnang kita. So, no worries oke! Exabytes ni bukan syarikat pengiklanan pesaing Nuffnang. Dia lebih kurang sama macam Heartbeat jugak la. Tak menjejaskan pun. Semuanya I dah tanya dulu dekat admin Exabytes ni sebelum I sign up. Yang paling best, admin Exabytes ni memang komited dengan kerja diorang. I baru jek hantar inquires, diorang terus reply!


Oke, lepas korang dah capai target komisen RM400, korang dah boleh cash out. Baru sedap sikit kan cash out sekali banyak. Lepas la korang nak beli baju raya, kasut raya, belanja family berbuka puasa, bagi duit raya kat anak anak sedara lebih sikit. HEHE! Apa lagi? Jom join sebelum terlambat! 

Klik sini untuk Sign Up!


Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Monday, July 23, 2012

Diary Ramadhan blog Nurul Arief In Love


Salam.

Dah selesai pun hari ketiga kita berpuasa kan? Tak sedar, cepat sangat masa berlalu. Ada lebih kurang 27 hari untuk kita sambut Syawal pulak. Tapi I tak tahu la dapat balik ke tak untuk raya pertama tu. Macam tak dapat jek. Sedey ah! Takpe takpe. Emosi boleh dikawal lagik. Ngee..




# ehem! latest picture! :P

Sebenarnya baaaaaanyak benda yang I nak story. Tapi bila dah banyak sangat, tu yang sampai terlupa tu. Tapi no worries. Pasal pengalaman hidup, kisah suka duka, sedih gembira, touching, sentap I sepanjang Ramadhan ni semua I taip dalam blog yang lagi satu tu. Chewah, diary kononnya! Sebab blog tu more privacy. Blog ni public. Boleh taip apa je. Nak jual barang, promote link, promote business, pasal gossip artis, iklan, edit blog, tempahan, semua boleh masuk. Multi-tasking kan? Bhahahaa!!! Kalau korang nak baca kisah hidup I dengan pakwe kesayangan I tu, boleh pergi baca kat sini yek NURULARIEFINLOVE.

Oke la. Nak sambung main game. Chiao! ヾ(●⌒∇⌒●)ノ
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Sunday, July 22, 2012

Siapa mahu duit raya FREE? Mai rapat mai!

Salam.

Siapa tak nak duit, bak mai duit tu bagi kat I jek.HEHE. Gurau jek. Oke, hari ni I nak share satu peluang hebat untuk buat duit. I pun tak berapa tahu setakat mana keuntungan yang bakal kita perolehi, sebab I pun baru joined. Tapi alhamdulillah, setakat yang I share ni kan, agak banyak jugak la untungnya. Tunggu duit masuk jek la nanti.

Oke. Korang jangan salah faham. I bukan ajak korang buat bisnes ke apa. Sebab kalau bisnes kan kena ada modal. Siapa yang nak join kalau kena siap bayar mahal mahal bagai kan? Peluang yang I nak share ni hanya perlukan ketekunan korang untuk share link jek. Pastu sebar kan. Tapi korang jangan lambat. Sebab peluang ini masih FREE sebelum 27 August 2012 sahaja!! Sebab company ni masih baru, dan they all bakal launching pada 27 August 2012. Jangan tak tahu, hari bertuah tu sebab tarikh birthday I!! :P

Oke, mari I share cara mudah yang menguntungkan ni. Tak payah modal. Cuma share link referral jek. Jom!


http://prelaunchx.com/x/nurulchumel

Bagaimana nak join?

01) Pertama sekali..cepat klik link ni, http://prelaunchx.com/x/nurulchumel adalah penaja anda..anda cuma perlu klik link ini untuk info dan daftar percuma sehingga 27/08/2012.. kemudian klik 'Sign Up'. Pastu isikan Username yang anda suka..pastu isikan email anda sendiri serta password anda.. selepas itu isikan sekali lagi password anda di kotak verify password..pastikan password anda adalah sama dgn password semasa anda isikan password mula mula tadi dan mudah diingat..selepas tu Sign up..anda akan masuk kembali ke log in page..taip username anda dan password anda sama seperti yang anda taip di page sign up tadi..

02) Kedua bila anda Login, anda akan masuk ke Page akaun anda sendiri....anda lihat $100 tu milik anda. anda lihat sebelah atas kanan page akaun anda di mana ada tertulis "TASK". anda klik Task tu dan masuk ke page Task List. anda klik "click here" di area "Task: Subscribe to email updates." Isikan email anda tadi utk "
FeedBurner Email Subscription Request" dan kemudian verify subscription.

03) Ketiga, Klik petak I have subscribed dan klik "clear task".
Kemudian "click here" di area "Task: Enter your payee information." Isikan email anda di kotak "Payee Email Adress", "Payee Full Name" iaitu nama penuh anda ikut Mykad" dan isikan juga di kotak "Payee Physical Address" iaitu alamat rumah atau pejabat anda. anda kena isi nama dan alamat yg tepat dan betul krn maklumat tu akan di tulis ke dlm check anda nanti utk hantar bonus. kalau isi nama samaran atau alamat tak betul, check tu akan bermasalh bila nak masuk ke akaun bank anda nanti atau check tu tak sampai ke rumah anda. dah selesai semua tu anda klik "Update Information". Kemudian di page Task list tu anda klik di kotak "I have entered my payee information! dan kemudian klik "clear task.

04) Anda akan masuk semula ke Main Page akaun anda, kemudian lihat di bawah Page bahagian "Your Referral Link". Skrg link tu dah jadi milik anda. anda dah boleh promosi link anda. Copy paste link anda dan letakkan di wall FB anda. kalu ada tweeter, blog, website sendiri, lagilah bagus krn lebih ramai org akan lihat dan klik link anda utk daftar sptmana anda buat tadi. Setiap org signup melalui link anda, anda akan dapat bonus dan commision bulanan. Lagi ramai org join melalui link anda, anda akan dpt lebih banyak bonus dan komisen. Sekiranya anda dapat 3 org signup direct melalui link anda. Lock Level 1 hingga Level 5 akan terbuka secara automatik dan anda dah layak utk menikmati bonus setiap level 1 hingga Level 5.

Amacam? Mau try? Alahai.. tak rugi pun. At least kita try kan. Kalau tak dapat apa apa pun, bukan rugi pun, sebab kita tak keluar 1 sen pun. Mana tahu boleh untung pulak? Hmm. Beraya sakan la korang! Kih3! I just shared only. Nak try, sila kan! Kalau tak nak, tengok jela. HEHE. Selamat mencuba! :')

Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Friday, July 20, 2012

Ramadhan datang lagi! Selamat datang Ramadhan Al-Mubarak!


Salam.

Sedar tak sedar, kita bakal jumpa bulan Ramadhan lagi esok. Tak sabar pulak rasanya. Excited la sangat sambut puasa sorang sorang. Kerja shift malam pulak tu. Sedih, tapi apa nak buat. Dah nasib badan. HUHUHU! 

So sempena bulan yang penuh barakah ni, I menyusun 10 jari memohon ampun dan maaf andai kata ada kelakuan dan perbuatan I selama ni mengguris hati mana mana pihak. Sincerely, I'm sorry. Untuk enter bulan yang penuh berkat ni, kita kosong-kosong (0-0) oke! Yang termakan, terpakai mintak halal. Semoga Ramadhan kali ni akan lebih berkat dan lebih bermakna dari tahun tahun yang lepas. InsyaAllah. 


Jom baca niat puasa ramai ramai!

نَوَيْتُ صَوْمَ رَمَضَانَ لِلَّهِ تَعَالَى
maksudnya: Sahaja aku berpuasa esok hari pada bulan Ramadhan kerana Allah Taala.

yang atas tuh untuk sehari-sehari.
kalau takut lupa, baik kita niat sebulan je terus oke.

نَوَيْتُ صَوْمَ شَهْرِ رَمَضَانَ كِلِّهِ لِلَّهِ تَعَالَى
maksudnya: Sahaja aku berpuasa sebulan Ramadhan tahun ini kerana Allah Taala.

oke. u alls.
yang bawah ni pulak doa untuk berbuka puasa.
I rasa semua hafal kan?hehe. oke. I remind balik ye.

اللهم لك صمت وبك امنت وعلى رزقك أفطرت
maksudnya: Ya Allah aku telah berpuasa untuk Engkau dan pada Kaulah aku mempercayainya dan aku membuka puasa dengan apa yang Engkau berikan.

Oke, selamat menjalani ibadah puasa.
(✿◠‿◠) Jangan ponteng puasa tau! (◡‿◡✿)

Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Thursday, July 19, 2012

Coklat untuk ketenangan


Salam.

Lama kan I tak update. Busy sikit la korang. Kerja overnight shift pulak tuh. So kurang la sikit masa nak meng-update. Padahal banyak je benda nak di-update tuh. Delay punya delay pastu mula la lupa. 

Eh korang nak tau tak apa hadiah anniversary ke 4 I? Actually hari Selasa lepas dia dah balik sini dah. Tapi kan I kerja malam. So tak sempat nak update. Tahun lepas kan I dapat choc, bunga ngan teddy bear kan? Tahun ni I dapaaaattttt...... choc lagi! Tapi kali ni I dapat banyak gila choc. Memang nak bagi I gemuk ber-double-double la si Bobo ni kan.



Chocolate merata rata. Di sana sini.

I memang suka dan sangat berterima kasih sangat kepada Encik Bobo yang sudi membelikan choc untuk I. Tapi the thing is, siapa pulak nak menghabiskan kesemua chocolates itu? Tahun bila pulak I nak makan??

I : Awak, banyak nya choc! Siapa nak makan banyak banyak banyak nih?
Dia : Laa. Awak la yang kena makan.
I : Tapi banyak sangat kot.
Dia : Aihh. Awak kan migrain. Awak tau tak chocolate ni boleh menenangkan minda. Awak makan jela. Kalau rasa rasa nak marah saya ke, awak makan chocolate ni. Terus tak jadi marah.
I : Amboi. Perli nampak. Banyak nya..
Dia : Ala makan jela. Time tido pun boleh makan.

Gila. Ada ke nak suruh I makan time tido. Habis la gigi I kena makan ngan semut. Actually ada dua chocolate lagi. Tapi I dah makan dah. Tinggal ini jela balance nya. Tapi still penat nak makan. Sakit gigi kot makan benda manis ni banyak banyak. Memang la sweet. Memang la chocolate ni untuk ketenangan. Tenang sangat la I sakit gigi ni. Huwaaa!!!!
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Monday, July 16, 2012

Sihat dan cantik dengan Premium Beautiful


Salam.

Kenapa I pilih Premium Beautiful berbanding jenama yang lain??

Kelebihan dan manfaat yang banyak di samping dapat membantu sistem aliran darah dengan lancar dan betul. Selain itu, dengan penggunaan yang berterusan dan pemakaian yang konsisten dapat memberikan kesihatan optimum. Jom! Sihat dan cantik bersama saya! Mahukan info lanjut? PM saya di Facebook sekarang!

Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Sunday, July 15, 2012

Happy 4th Love Day 14th July 2012

Salam.

Pejam celik, pejam celik. Tak sangka dah 4 tahun hubungan kami berlalu. Macam terlalu sekejap je masa berlalu. Macam tak percaya yang hubungan kami dah berusia 4 tahun. Masa dan detik yang berlalu mematangkan hubungan kami. Dan syukur ke hadrat yang Esa kerana memanjangkan jodoh kami. Semoga akan berkekalan sampai bila bila dan insyaAllah bila tiba masa nya, kami akan menamatkan hubungan kami dengan ikatan pernikahan yang sah. InsyaAllah.


Dan semalam, dia ada buat surprise untuk I. Surprise dari jauh. Macam tahun lepas, dia bagi I bunga, teddy bear ngan choc depan pintu rumah. Tahun sebelumnya pulak just wish biasa biasa je sebab maybe masih baru kot time tu. ngee.. Tapi tahun ni lain. Dia takde dekat sini. Dia tak datang pun jumpa dengan I. Dia wish dari jauh. Sempat la jugak I majuk ngan dia sekejap semalam. Sebab dia tak wish dekat I on time. I ingat dia lupa ke apa ke kan. Tapi rupanya dia ingatkan I dah tidur. Ahh. Alasan jek tu. 

Then esoknya bila I on fesbuk, I jumpa surprise yang dia susah payah buat untuk I. Hee... Sweet sangat!

You have made me a better person by loving me for who I am. =D

wish you Happy 4th Anniversary to my lovely sweetheart Nurul Izzati!! 14/7/12..

pesanan: maaf ye awk..sy xdapat nk balik celebrate kita pye anniversary ni sebab tengah final exam ni..nnt bila semua dah setel..kte g celebrate k..hihihi..

P/S: kepada pali n jobot..thanz guys coz bg idea mcm ni..xterpikir aq nk buat mcm ni..korang mmg awesome!! ade something untuk korang nnt..heheheh.. =D
 — at U12 Desa Alam.

 ·  · 

p/s : Semoga hubungan kami akan berkekalan hingga ke pintu Syurga. Amin. (◕‿◕)✿

Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

✿ Link for Blogwalking View ヅ


Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2017 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™