✿ Paid-up Advertisement ヅ

Hot Deal Everyday! Super Saver Unlimited!
Logo KBBA Visondata pocket WiFi
Logo KBBA

Wednesday, November 11, 2015

Alhamdulillah. Officially Married! - Part 2

Salam.

Oke. Jom kita sambung cerita. Bila dah settle majlis malam tu, seriously sangat letih. Rasa macam belum percaya yang diri ini sudah menjadi isteri. Hikhik. Gedik kan. Haha. Dah memang gedik sejak azali, takleh nak buat apa la kan. HAHA!

Oke, lepas husband I balik homestay, I pun mendapatkan bff I, Syima. Rindu gila kot kat makcik seorang ni. Luckily dia datang jugak sebab dia pengapit I untuk majlis belah rumah I. Malam tu, bila dah bersembang, sampai pukul 2 pagi tak tidur lagi. Sambil sembang, sambil packing goodies bag untuk candy buffet. 

Esok nya pukul 6 pagi I dah bangun sebab pukul 8.30 pagi dah nak start majlis khatam Al-Qur'an dan berzanji. Untuk majlis ni, Syima yang make up kan I. Dia make up light light je sebab nak mengaji kan. Hihi.

Me and Syima. 

Muka tak senyum langsung. That's why I really don't like candid picture. Huhu.

Majlis habis dalam pukul 11.30 pagi. Korang bayangkan lah, duduk bersimpuh lama macam tu, memang cramp kaki iolls. Huhu. Lepas dah habis majlis tu, I terus cepat cepat mandi and tuam muka dengan ais, macam semalam nya sebelum nak make up nikah tu. Mak andam I sampai rumah dalam pukul 12.30 tengah hari. Dia sampai je terus start make up.


Tadaaa! Cantik tak? Cantik tak? Hihi. Tak cantik pun kena cakap cantik gak! 

Tema wedding my side is purple pink cream. Haha. Agak caca marba, but Alhamdulillah, everything went very smooth. Rombongan pengantin lelaki start berarak pukul 2.25pm sebab kompang lambat sampai. Memang agak panas hati gak sebab orang dah sibuk tanya kan. But sabar jela.

With our pengapits and our fairytale! Comel kan? =.="

My family! :)

My hubby's family. Eh, My in law lah! :P

Dua orang budak ni la my fairy tales! Comel jek diorang ni.

Thanks for coming Rose and Eina! Speechless korang datang majlis aku!

Ni bride to be. Dah jadi tunang orang dah pun. Thanks Ani, datang ambil berkat! :P

My BFF from Sudong. I love them! 

My super BFF, Mimy. Thanks for coming dear even baru lepas pantang. :)

...and my bff and my gorgeous bridesmaid! Thanks Syima for helping me a lot! I love u!

Ni baju outdoor kami. We choose Songket. But not like full songket. Kalau pakai songket pegi outdoor, mesti lagi panas! Pakai baju ni pun dah berpeluh gila.

Thanks Bell and his wife, Zila for coming! Even sampai lambat sebab sesat. Kesian korang. But diorang ikut we all outdoor hokeh! Thanks korang! Eh lupa plak, diorang ni papa and mama to be tau. Be a good papa and mama okeh! :P

Posing acah acah!

Alahai. Romantik tak? Hikhik! =,="



And for now, ni video majlis Walimatul Urus on my side. Majlis I simple je. Tak grand macam majlis orang lain. But then, I am the most happiest person on earth on that day sebab semuanya dah selamat.

Stay tuned! Sebab I nak story the last part of this episode. Majlis bertandang on my hubby's side. Tema kami, kuning di raja! Hahah! Tungguuuuu... :)
Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Friday, November 6, 2015

Alhamdulillah. Officially Married! - Part 1

Salam.

Hai hai! Ada yang merindui diri ini ke? Mana tak nya berhabuk bersarang dah blog nih. Almost 3 months tak update. Busy uolls. Start dari bulan 8 sampai ke bulan 11. Sekarang ni baru free sikit sebab iolls baru balik pre-honeymoon. Ehem! Tang pre-honeymoon tu nanti nanti lah I update. Now meh I story pasal kaweng dulu. Hihi.

Diam tak diam, dah 1 bulan 12 hari I jadi wife. Phewww, tak sangka I dah nikah. Masa nak buat preparation majlis hari tu, konon konon I berazam nak update progress each and every day. Sekali, ke laut. Haha.

Ni wedding card kami. Simple. Tapi bermakna. :)

Kami nikah hari Jumaat, tapi Rabu tu I dah sampai kampung dah. Sebab Khamis tu kan Hari Raya AidilAdha. So ni secara tak langsung celebrate dua benda dalam satu masa lah kira nya. Hehe. Rabu malam tu, bridal I dah sampai untuk pasang kan pelamin. Perasaan masa tu? Wah, dupdapdupdap. Allah saja lah yang tahu. 

Ni pelamin I. Macam tak percaya dah duduk atas pelamin ni. :P
Esoknya, hari Khamis tu orang yang lukiskan henna pun sampai. For your info, I punya pelukis henna import jauh dari Johor Bahru tau. Hihi. Pssst! Ni sebab makcik I yang sponsor henna, sebab tu la I tak kisah dia datang dari mana. Nama dia Emma. Siapa siapa bakal pengantin area JB tu boleh contact Emma yek. Dia punya service memang superb! Hikhik. 

Tadaaa! Ni henna yang dah siap lukis. Cantik tak? Cantik tak?



Ni gambar gambar yang Emma upload ke fb beliau. 

Orait. Settle story pasal henna. Kita move ke story malam nikah. I nikah Jumaat malam lepas solat Isyak. Lebih kurang pukul 9 malam la. Perasaan masa tu, nervous kemain. Bridal untuk majlis belah perempuan ni I pilih Sal Image Bridal. Dia ni famous juga tau antara bridal bridal dalam Batu Pahat ni. Tapi even dia famous, dia sangat baik. Pelamin I, make up I semua cantik. Seriously tak rugi ambil dia as my bridal. Cuma I tak ambil full package dengan dia, sebab baju nikah I, adik I yang jahitkan. Then baju bersanding memang dah include sekali dalam package sebelah lelaki nanti. Siap ada baju outdoor lagi. So, macam membazir lah pulak kalau ambil full package. So I ambil make up 2 kali untuk nikah and sanding, pelamin rumah and meja makan beradab. Semua nya oke sebab I kan pengantin save budget. Hihi.

Ni make up nikah. :)

Sedang I bersiap siap sambil nervous, budak dua orang ni datang. Hilang sikit perasaan nervous tu.

Ouhh. Masa ni memang sangat nervous. Kaki plak siap cramp sebab duduk bersimpuh lama sangat!

Sah! Dengan dua kali lafaz! Hikhik. Cian dia nervous!

Tetamu dan hantaran. 

Bila dah sah jadi suami isteri tu, wow perasaan I macam tak percaya! Tapi syukur Alhamdulillah, semuanya dipermudahkan. 


Settle je majlis nikah, hati ni pun lega la sikit. Tapi esoknya kena bangun awal awal pagi. Sebab pukul 8.30 pagi ada majlis khatam Al Quran dan berzanji. Lucky me. My bff, Syima sampai lepas majlis nikah! I was so glad sebab dia jadi pengapit I on my big day!

Eh, penat jugak buat flash back cerita bakal nak basi ni kan? Esok la I continue. Tungguuuuu!!

Photobucket

Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Sunday, August 9, 2015

LD Venus | Penawar masalah rahim wanita

Hai korang. Hari ni I nak share lagi satu produk hebat dari Elken. Seperti yang kita sedia maklum, nowadays penyakit yang berkaitan wanita ni memang macam macam kan? Yelah, macam macam yang kita makan sekarang ni kan. Masalah masalah wanita seperti keputihan, senggugut, sakit rahim, pemulihan selepas bersalin, sukar untuk mengandung dan bermacam macam lagi masalah yang para wanita hadapi. Oleh sebab itu, sebagai wanita ni kita jangan putus asa. Usaha itu penting.

LD-Venus  diformulasikan menggunakan formula herba bergred tinggi, yang sangat baik untuk merawat penyakit-penyakit rahim dan permasalahan wanita masakini. Juga amat mujarab bagi para isteri yang sukar mengandung setelah lama mendirikan rumah tangga.

Herba yang digunakan seperti Dang Gui, Dang Shen, Dan Shen, Bai jiang Cao, Yi Mu Cao dan Huang Qi, membantu mengawal atur kitaran haid, memperkaya darah, membantu dalam pemulihan selepas bersalin dan menawarkan kelegaan kepada wanita yang mengalami menopaus. InsyaAllah herba tersebut halal dan boleh diambil oleh orang islam.

Amat berkesan bagi  wanita yang menderita penyakit senggugut, keputihan, prolapse rahim, kitaran haid tidak teratur dan sebagainya.Kesan pengambilan LD Venus dapat dilihat dalam masa seminggu dimana kita akan merasa perubahan yang nyata pada diri kita.

LD-Venus  dipek dalam botol kecil dan tidak memerlukan persediaan atau dididihkan. Ia disijilkan halal dan tidak mengandungi hormon, bahan kimia atau ramuan tiruan.

Okay sekarang mari kita ikuti beberapa testimonial  ikhlas dari sahabat-sahabat  kita yang telah menggunakan produk ini dan telah sembuh sepenuhnya :

1. Sisa Uri menyebabkan kemerosotan fungsi urinari dan kitaran haid tidak teratur

Semasa melahirkan ketiga-tiga anak, saya menghadapi masalah sisa plasenta.Apabila saya ketawa, batuk atau bersenam, kencing akan mengalir tidak terkawal. Akibat kecederaan semasa bersalin, saya menghadapi masalah prolapsed uterus yang turut menyebabkan kemerosotan fungsi system urinary dan kitaran haid tidak teratur. Atas pengesyoran upline, saya mula minum 1 botol LD Venus setiap hari. 2 bulan kemudian kitaran haid saya kembali normal dan masalah kencing tidak terkawal juga beransur pulih.

Siti Haliza bt Haji Ramli, 41

2. Ketidakaturan endokrin menyebabkan tompok hitam!

Selepas bersalin 4 tahun dahulu, muka saya tiba-tiba ditumbuhi ieragat dan tombok hitam. Ketidakaturan endokrin ditambah pula dengan faktor-faktor lain memburukkan pigmentasi saya. Saya kelihatan letih dan kulit saya kurang bermaya. Mekap tidak banyak membantu. Melalui cadangan kawan, saya mula minum sebotol LD Venus pada waktu pagi dan malam. Selepas sebulan, jeragat mulai pudar. Kini, warna kulit saya kemerah-merahan dan saya tampak bermaya.

Low Vooi Ying,42

3. Keintiman yang berkurangan menjejaskan hubungan suami isteri!

Saya menqandung pada usia pertengahan tahun. Setahun lalu selepas bersalin, payudara saya melandut dan kehilangan bentuk asalnya, Vagina saya iuga menjadi kering sehingga menjejaskan keintiman diantara saya dan suami.Atas cadangan rakan,saya mula minum LD Venus setiap pagi ketika perut kosong dan sebotol LD Esteem setiap malam selepas makan. Selepas seminggu, saya tidak mengalami kekeringan vagina lagi, malah warna kulit juga semakin berseri dan saya nikmati keintiman bersama suami.

Lee Sook Mooi

4. Alat pencegah hamil menyebabkan kitaran haid tidak teratur, darah berlebihan dan tempoh lama

5 tahun dahulu, saya telah memasang alat pencegah hamil di dalam rahim (IUD) selepas melahirkan anak ke-3. Selepas itu, tempoh haid saya mula menjadi lama dan tidak teratur. Yang paling membimbangkan saya ialah darah haid saya menjadi banyak dan berketul-ketul serta berasa sakit di abdomen. Selepas sebulan saya mengamalkan sebotol LD Venus setiap hari, keadaan saya beransur pulih. 3 bulan kemudian, kitaran haid saya kembali normal dan tiada lagi ketidakselesaan.

Ellya Bte Othman, 33

5. Keputihan abnormal dan banyak selepas bersalin menyebabkan kegatalan.

Selepas melahirkan anak ke-3 pada 2004, badan saya menjadi sangat lemah dan sering mengalami masalah sakit haid dan keputihan. Keputihan yang abnormal dan banyak menyebabkan bahagian kemaluan saya gatal dan amat tidak selesa. Keadaan ini akan bertambah teruk sebelum haid. Saya akan demam panas dan sakit belakang. Saya telah berjumpa dengan ramai doktor dan mencuba pelbagai jenis produk. Pada 2008, setelah disyorkan oleh upline, saya mula minum 2 botol LD Venus setiap hari. Selepas 3 hari sahaja, saya sudah dapat merasakan perubahan. 1 bulan kemudian, masalah sakit haid dan keputihan sudah beransur pulih. Kini, saya dan suami dapat menikmati bulan madu sekali lagi.

Halimah Bte Maskom,32

6. Kitaran haid tidak teratur, muka pucat dan mudah berasa letih

Sejak akil baligh, haid saya tidak teratur. Kadang-kadang 2 bulan pun tiada haid. Saya berasa tidak bermaya dan pucat. Saya juga mudah berasa letih setelah melakukan kerja rumah serta menjaga 4 orang anak saya. Saya tidak mempunyai tenaga yang lebih untuk memenuhi permintaan suami. Hal ini mempengaruhi rumah tangga kami. Saya mula minum I botol LD Venus setiap hari. Selepas setengah tahun, kitaran haid saya menjadi teratur, kulit juga menjadi licin dan halus. Saya kelihatan bertenaga. Terima kasih LD! Kini saya hidup bahagia bersama suami.

Suhaida Tan Bte Abdullah,44

 7. Tempoh haid lanjut hingga 7 hari, darah haid merah gelap dan berketul serta berbau.

Saya sering berasa tidak selesa sebelum haid - sakit kaki, kembung perut dan muka berjerawat. Tempoh haid saya anat paniang dan darah haid berwarna merah gelap, berketul dan berbau. Simptom ini sangat merisaukan saya. Selepas minum sebotol LD Venus setiap hari untuk sebulan, semua ketidakselesaan semasa haid diperbaiki. Ketulan darah haid kini berwarna merah cerah dan tidak berbau lagi. Tempoh haid juga dipendekkan kepada 4 - 5 hari. Jerawat di muka juga berkurangan. Kini saya tidak perlu risau tentang kitaran haid lagi.

Josephine Chong Sze Fei, 26

Untuk sebarang pertanyaan lanjut atau pembelian, jangan malu jangan segan untuk hubungi saya melalui call/SMS/Whatsapp/Telegram ;
+6014-665 0818 (Nurul)


Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

Saturday, August 8, 2015

Testimonial Selebriti | DX Verve & DX Charms

Hai korang! Lama kan I tak update blog? Berhabuk habuk dah my kesayangan ni. Takpe takpe. Kali ni I promise akan update selalu sebab dah full time jadi business women Elken!

Oke hari ni I nak share testimonial atau komen selebriti selebriti di Malaysia ni bila mereka pakai corset DX Verve atau DX Charms ni.


Thanks for visiting my site.
Like and Share this entry if you think its very useful. And please do leave your comments below ya!
Love, ♥ Nurulchumel ♥

✿ Link for Blogwalking View ヅ


Pretty Blinking Hello Kitty
© Copyright 2009 - 2017 | Full Designed by ✿ Nurulchumel's Properties ヅ | All Rights Reserved™